Sponsored content

Για κάποιους είναι το καταφύγιό τους, το μέρος όπου προστρέχουν μετά από μία δύσκολη καθημερινότητα, αναζητώντας την οικογενειακή θαλπωρή. Για κάποιους άλλους είναι το κάστρο τους, μέσα στο οποίο «οχυρώνονται» από τα προβλήματα, καταστρώνοντας τη στρατηγική τους για το μέλλον. Όπως και να το δει κανείς ένα είναι βέβαιο: το σπίτι είναι κάτι παραπάνω από τους τοίχους που το περιβάλλουν.

Είναι ό, τι υπάρχει μέσα του, τα προσωπικά αντικείμενα, οι αναμνήσεις που χτίζουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είναι η ίδια μας η ζωή. Και ακριβώς έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει ασφαλές και προστατευμένο από κάθε είδους απειλές – φυσικές ή και… ανθρώπινες. Γιατί όσο καταστροφική είναι μία πυρκαγιά, ένας σεισμός ή μία πλημμύρα, άλλο τόσο τρομακτική είναι και η παραβίαση ή η κλοπή αντικειμένων που έχουν μεγάλη αξία για τους ενοίκους.

Με την ασφάλιση κατοικίας, τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και ο ενοικιαστής, μπορούν να είναι σίγουροι ότι προστατεύουν ό, τι είναι σημαντικό για εκείνους, μιας και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψουν τα χρήματα που έχουν στην άκρη για την αποκατάσταση μιας ζημιάς ή την αντικατάσταση των κλεμμένων αντικειμένων ή συσκευών και αφετέρου, να αποβάλλουν το άγχος, εστιάζοντας σε όσα έχουν πραγματική αξία στη ζωή. Στα παραπάνω – αδιαμφισβήτητα – οφέλη, έρχεται να προστεθεί και ένα τρίτο, αυτό της μείωσης του ΕΝΦΙΑ για όσες κατοικίες ασφαλιστούν για σεισμό, πυρκαγιές, πλημμύρες και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Η μείωση του φόρου θα φτάνει το 10% για τις κατοικίες που είναι ασφαλισμένες κατά τη διάρκεια ολόκληρου του προηγούμενου έτους, ενώ αν για παράδειγμα είναι ασφαλισμένες για μισό χρόνο η μείωση θα είναι 5% κ.ο.κ.

Σε αντίθεση με τα κοινώς θρυλούμενα ότι η ασφάλιση κατοικίας είναι για πιο γερά… πορτοφόλια, οι μη έχοντες είναι εκείνοι που την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Κι αυτό γιατί, οι πλουσιότεροι έχουν την οικονομική άνεση να αντιμετωπίσουν μία έκτακτη ανάγκη, σε αντίθεση με ένα μέσο νοικοκυριό που θα πρέπει είτε να «πειράξει» τις αποταμιεύσεις που, όμως, είχαν συγκεντρωθεί για έναν άλλο σκοπό είτε να περιμένει τη βοήθεια του κράτους.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη για ασφάλεια και σιγουριά δεν κάνει διαχωρισμούς, ενώ στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα για όλα τα βαλάντια. Κάποια από αυτά μπορούν να στοιχίσουν λιγότερο από την ασφάλιση ενός αυτοκινήτου, ενώ είναι αρκετά ευέλικτα, προσφέροντας διαφορετικές καλύψεις ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σπιτιού.

Οι ενδιαφερόμενοι, λοιπόν, δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στην ασφαλιστική εταιρεία που τους εμπνέει εμπιστοσύνη, προκειμένου από κοινού να διερευνήσουν τις επιλογές τους.

Η Eurolife FFH, με μακρά εμπειρία και ηγετική παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, διαθέτει τα εξής προγράμματα:

• Το MultiHome Ευέλικτο, για όσους θέλουν να έχουν ευελιξία στην επιλογή των καλύψεων, προσφέροντας τη δυνατότητα συγκεκριμένων καλύψεων με μηδενική συμμετοχή.

• Το MultiHome Ολοκληρωμένο. Απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν ολοκληρωμένη κάλυψη σε κτήριο ή/και περιεχόμενο, ενώ μπορεί να ενισχυθεί με πακέτα πρόσθετων προαιρετικών καλύψεων. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα συγκεκριμένων καλύψεων με μηδενική συμμετοχή.

• Το Sweet Home Content, ένα αποκλειστικό προϊόν για ασφάλιση περιεχομένου. Είτε πρόκειται για την κυρία είτε για την εξοχική κατοικία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαμορφώσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους όπως θέλουν, επιλέγοντας το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο (μεταξύ 15.000, 30.000 & 50.000) και τις πρόσθετες καλύψεις. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ασφάλισης περιεχομένου σπιτιού σε Α’ κίνδυνο, με πολλούς τρόπους προσαρμογής. Ο όρος Ασφάλιση σε Α’ κίνδυνο σημαίνει ότι σε περίπτωση ζημιάς θα αποζημιωθείτε χωρίς να γίνει έλεγχος αν η ασφαλιζόμενη αξία της οικοσυσκευής σας είναι μικρότερη της τρέχουσας..

Επιδίωξη της Eurolife FFH είναι να βρίσκεται στο πλευρό των ασφαλισμένων της, διασφαλίζοντας ότι σε περίπτωση που χρειαστεί θα είναι στο πλευρό τους, απελευθερώνοντας τα κεφάλαια, τα οποία θα τους βοηθήσουν να ξαναστήσουν τη ζωή τους.

Η καθημερινή εργασία είθισται να έχει έναν και μόνο σκοπό: την εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας που θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε το καλύτερο σε προσωπικό επίπεδο ή και στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Σκοπός της ασφάλισης είναι ακριβώς αυτό: η διατήρηση ενός αισθήματος ασφάλειας ότι ακόμη και στην – απευκταία, πλην πολύ πιθανή – περίπτωση μιας ζημιάς στην οικία οι ένοικοί του θα μπορούν να «ξαναχτίσουν» τη ζωή τους.