Εξελίξεις με την ασφαλιστική εταιρεία City Insurance στη Ρουμανία, οι οποίες έχουν ως αντίκτυπο και το παράρτημά της στην Ελλάδα, City Insurance ΑΕ, που εκπροσωπείται νομίμως από άλλη εταιρεία – σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Ανεξάρτητης Αρχής Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Ρουμανίας (ASF), η City Insurance εμπλέκεται σε σωρεία παραβάσεων, λογιστικών και φορολογικών αδικημάτων αλλά και σε απάτη με εικονικούς λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται πως η εποπτική αρχή της χώρας επέβαλε αυστηρές κυρώσεις, τόσο στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας (περί τα οκτώ εκατ. λέι), όσο και στην ίδια (άνω των 2,9 εκατ. λέι), υποχρεώνοντάς της να καταρτίσει σχέδιο αποκατάστασης του επιπέδου των επιλέξιμων ιδίων κεφαλαίων για την κάλυψη κεφαλαιακών απαιτήσεων.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

«Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority ενημέρωσε ότι στην ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., με έδρα στη Ρουμανία, τοποθετήθηκε ως προσωρινός Διαχειριστής το εγγυητικό σχήμα της χώρας Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), με εντολή διάρκειας 4 μηνών για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής κατάστασης και τη διασφάλιση της συνετής και χρηστής διαχείρισης της επιχείρησης.
Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E. (Συγγρού 168, 17671 Καλλιθέα, τηλ. 2109577096- 2109565481, fax 2109565481, e-mail: n.bourgazas@cityinsurance.ro)».

Όπως έχει γράψει το newmoney, έχει μπει ειδικός διαχειριστής στην επιχείρηση. Το βέβαιο είναι, επίσης, ότι υπάρχει ανησυχία μεταξύ των 180.000 Ελλήνων πελατών της, οι οποίοι βρίσκονται εκτεθειμένοι. Λουκέτο, τυπικά, στην επιχείρηση, δεν υφίσταται.

Να σημειωθεί, επίσης, πως εδώ και καιρό ήταν προβληματική η εξυπηρέτηση, με αγανακτισμενους πελάτες να περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αποζημιώσεις τους.

Διαβάστε ακόμα:  

Μουσική, κυκλοφορία, δεξιώσεις: Από πότε ισχύουν οι νέες αλλαγές στα μέτρα  

Μασκ εναντίον Μπέζος: Μια διαμάχη «διαστημικών» διαστάσεων  

Άλλαξε χέρια το σπίτι του Μιχάλη Γουλανδρή στη Στησιχόρου