Απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφυγή που είχε καταθέσει η κοινοπραξία VinciMυτιληναίος στην Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ζητώντας την αναστολή της διαδικασίας ολοκλήρωσης του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.

Η κοινοπραξία ως ο επιλαχών επενδυτής για τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού είχε προσφύγει στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών (νυν Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων – ΕΑΔΥΣΗ) επικαλούμενη ζητήματα πληρότητας εταιρικής διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε την Πέμπτη στα χέρια του την απόφαση της ΕΑΔΗΣΥ, στην οποία είχε υποβληθεί η ένσταση, η οποία συζητήθηκε στις 7 Νοεμβρίου.

Επομένως η διαδικασία του διαγωνισμού προχωράει κανονικά και μένει να φανεί αν η κοινοπραξία VinciMυτιληναίος  θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το σχήμα VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ επιλαχών προτιμητέος επενδυτής στο διαγωνισμό για την 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού, με οικονομική προσφορά 3.106.000.000 ευρώ. Ως γνωστόν, Προτιμητέος Επενδυτής στον διαγωνισμό έχει ανακηρυχτεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. που κατέθεσε οικονομική προσφορά 3.270.000.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ακτοπλοΐα: Τι φέρνει η επόμενη μέρα μετά τη συγχώνευση Attica – ANEK

Μπράλος – Άμφισσα: Ξεκίνησε η κατασκευή του τούνελ για το νέο οδικό άξονα

Τουρκία: Συνομιλίες με Ηνωμένο Βασίλειο για την προμήθεια μαχητικών Eurofighter

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ