Επιχειρήσεις

ΑΒΑΞ: Φημολογία για νέα ΑΜΚ πιέζει τη μετοχή – Διαψεύδει η εταιρεία

  • newsroom


Έφθασε να υποχωρεί σε ποσοστό 20% και κάτω από το 1 ευρώ – Διαψεύδει επισήμως η διοίκηση της εταιρείας

Έντονη πτώση λόγω δημοσιευμάτων – τα οποία διέψευσε επισήμως η διοίκηση της εταιρείας – περί νέας αύξησης κεφαλαίου που δρομολογεί η κατασκευαστική εταιρεία, καταγράφει στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της ΑΒΑΞ.

Συγκεκριμένα η μετοχή έφθασε να υποχωρεί κάτω από το 1 ευρώ, στα 0,9850 ευρώ, εν μέσω φημολογίας περί επικείμενης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο όγκος των συναλλαγών στη μετοχή έχει υπερβεί τα 2 εκατ. τεμάχια. Ο τίτλος επανακάμπτει ελαφρώς και προσέγγισε μετά τη διάψευση τα 1,06 ευρώ, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στασ 1,12 ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε άμεσα στη διάψευση της πληροφορίας με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται πως η προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου της ΑΒΑξ είχε πραγματοποποιηθεί προ 1,5 έτους και ανερχόταν στα 20 εκατ. ευρώ. Στη χρήση του 2020 ο Όμιλος ΑΒΑΞ είχε επιστρέψει σε κερδοφορία εμφανίζοντας κέρδη προ φόρων ύψους 3,3 εκατ. Ευρώ (απο ζημιές 11,2 εκατ.ευρώ). Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου είχε διαμορφωθεί σε €576,6 εκατ., έναντι €575,9 εκατ. το 2019.

Όπως αναφέρει η διάψευση της εταιρείας:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Τρίτης 01.06.2021, σύμφωνα με τα οποία η ΑΒΑΞ ΑΕ εξετάζει την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της Εταιρείας διαψεύδει κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα»

Διαβάστε ακόμη:

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις από τον ΔΕΔΔΗΕ σε 3 περιοχές – H ανακοίνωση ΣΟΧ

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ψηφιακά από φθινόπωρο – Στα συμβολαιογραφεία όλη η διαδικασία

«Σήκωσε» αυλαία ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων