Επιχειρήσεις

BNP Paribas: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες – Πρόταση για μέρισμα 1,1 ευρώ ανά μετοχή

  • newsroom


Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,59 δισ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2020

Κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, με τον οικονομικό της διευθυντή Λαρ Μασενίλ να κάνει λόγο για σταδιακή «σταδιακή ανάκαμψη» της γαλλικής οικονομίας.

Τον Μάιο θα προτείνει μέρισμα 1,1 ευρώ ανά μετοχή για το 2020 που ισοδυναμεί με το 21% των καθαρών εσόδων της εσόδων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που επιτρέπεται με βάση τις συστάσεις της ΕΚΤ.

Ωστόσο θέλει να αυξήσει τις επιστροφές στους μετόχους για το 2020 μέσω εξαγορών μετοχών ή διανομής από τα αποθεματικά, όταν αρθούν αυτοί οι περιορισμοί.

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,59 δισεκατομμυρίων ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Refinitiv. Τα κέρδη μειώθηκαν κατά 15,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα ετήσια κέρδη έφτασαν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, μειωμένα κατά 13,5% από τον Δεκέμβριο του 2019. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv είχαν προβλέψει καθαρά έσοδα για το 2020 ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το CNBC, η γαλλική τράπεζα ανέφερε επίσης ότι το κόστος κινδύνου αυξήθηκε λόγω της πανδημίας και διέθεσε επιπλέον 1,4 δισεκατομμύρια για πιθανές ζηµίες από δανειοδοτήσεις.

Η επενδυτική τραπεζική κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις, με τα έσοδα από τις αγορές παγκοσμίως να αυξάνονται 12% ενώ τα έσοδα από σταθερό εισόδημα ενισχύθηκαν 22%.

Για το 2021 αναμένει ισχυρά έσοδα και χαμηλές προβλέψεις, ενώ το λειτουργικό κόστος εκτιμάται ότι θα παραμείνει σταθερό.

Διαβάστε ακόμη: 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Οι πέντε υποχρεώσεις που έχουν οι δικαιούχοι

Τα χρυσά παιδιά του Λονδίνου, οι κραυγές για τα Jumbo, το no go για τη ΛΑΡΚΟ και οι πύργοι του Ελληνικού

Μυτιληναίος: Ανεκτέλεστο υπόλοιπο €1 δισ. σε κατασκευές και έργα ΑΠΕ