Επιχειρήσεις

Cisco: Διοργανώνει μία σειρά μηνιαίων διαλόγων «Digital Talks @ DT&S»

  • newsroom


Σε αυτές τις συζητήσεις θα παρουσιασθούν και αναλυθούν πληθώρα θεμάτων που απασχολούν την αγορά, όπως τα οφέλη και η χρήση του 5G, οι επιδράσεις και οι αλλαγές που επιβάλει η πανδημία COVID, της τηλεργασίας & της τηλεκπαίδευσης και η θέση της γυναίκας στην αγορά του ICT

Η Cisco με την συνεργασία σημαντικών φορέων, στο πλαίσιο της λειτουργίας του DT&S – Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, διοργανώνει μία σειρά μηνιαίων διαλόγων «Digital Talks @ DT&S» τεχνολογικού, επιχειρηματικού, οικονομικού κλπ ενδιαφέροντος.

Σε αυτές τις συζητήσεις θα παρουσιασθούν και αναλυθούν πληθώρα θεμάτων που απασχολούν την αγορά μας, όπως τα οφέλη και η χρήση του 5G, οι επιδράσεις και οι αλλαγές που επιβάλει η πανδημία COVID, της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης, η θέση της γυναίκας στην αγορά του ICT, νεανική επιχειρηματικότητα και πολλά ακόμα.

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία, την οικονομία και την επόμενη γενιά της χώρας μας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση Digital Talks θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 15:00 με θέμα «5G η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα, Προκλήσεις και Ευκαιρίες», με την συμμετοχή του Εργαστήριου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας – Τμήμα Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, και του DCN Global.

Η εισαγωγή και η λειτουργία των δικτύων πέμπτης γενιάς 5G, η σημασία, η χρησιμότητα, επαγγελματικές και οικονομικές ευκαιρίες του 5G και γενικότερα των τεχνολογικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Η δράση του 5G ως καταλύτης και πολλαπλασιαστής του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας, των έξυπνων πόλεων, του Internet of Things, καθώς και η επίδραση του στην εκπαίδευση, στην έξυπνη γεωργία, στην οικονομία, κλπ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15:00  Έναρξη / Χαιρετισμοί

Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής, Cisco
Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, Πρύτανης ΑΠΘ
Μαρία Αντωνίου, Διευθύντρια Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης

15:20 Τοποθετήσεις

Geoffrey Pyatt, Πρέσβης των ΗΠΑ
Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Service Providers (Cosmote, Vodafone, Wind)
Η χρήση του 5G στην υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Μιχάλης Κούπκας, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης
Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Τρικκαίων

16:10 Ερωτήσεις Κοινού & Συμπεράσματα

Τοποθετήσεις & ερωτήσεις

Σύνοψη & Συμπεράσματα

Συντονιστής

Νικόλαος  Σ. Παναγιώτου

Αναπληρωτής καθηγητής

Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ

Επικεφαλής DCN Global

Εγγραφές ΕΔΩ

YouTube Link

Διαβάστε ακόμη:

Επιδότηση τόκων ενήμερων δανείων ΜμΕ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οικογένεια Σαρακάκη: Με «μπουνάτσες» στη θάλασσα και «μποφόρια» στη στεριά

Eurobank: Το 2024 θα επιστρέψει ο τουρισμός στο… 2019