Στα 30 ευρώ, από €26 προηγουμένως, ανέβασε την τιμή-στόχο για την MYTILINEOS η τράπεζα CITI, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση για BUY, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεσή της.

Η CITI, στο report της, εντοπίζει 3 βασικούς καταλύτες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ακόμα μία σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της MYTILINEOS το 2023:

1. Εμπορική λειτουργία για πρώτη χρονιά του νέου CCGT (826MW)

2. Επιτάχυνση της ωρίμανσης του Παγκόσμιου χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ της MYTILINEOS, η οποία μόνο για το 2023 εκτιμάται ότι θα προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό 1GW νέων έργων ΑΠΕ

3. Σταθεροποίηση του κόστους παραγωγής αλουμινίου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, που σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου που έχει επιτύχει η Εταιρεία για αυτή τη χρονιά, συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κερδοφορίας του Τομέα των Μετάλλων για το 2023

Ως εκ τούτου, ο αναλυτής της CITI υπολογίζει ότι η MYTILINEOS θα αγγίξει τα €900 εκάτ. EBITDA το 2023 και θα ξεπεράσει τα €950 εκάτ. το 2024, ενώ εκτιμά ότι η κερδοφορία θα υπερβαίνει το €1δισ. (EBITDA) στα επόμενα 2 έτη.

Ταυτόχρονα, η MYTILINEOS σε συνέχεια του μερίσματός του 2022 (€1,2 ανά μετοχή), εκτιμάται ότι θα μοιράσει τουλάχιστον €1,5 ανά μετοχή για κάθε ένα από τα επόμενα τουλάχιστον 3 έτη, το οποίο μεταφράζεται σε 5,5-6% ετήσιας απόδοσης μερίσματος.

Ο αναλυτής της CITI τονίζει ότι παρά τον διπλασιασμό της τιμής της μετοχής το τελευταίο 6-μηνό, υπάρχει ακόμα μεγάλο upside (περιθώριο ανόδου), καθώς η μετοχή ακόμα διαπραγματεύεται σε αρκετά χαμηλά mutliples, 4,7 φορές το εκτιμώμενο EBITDA του 2023 αντί για 6,1 φορές που ήταν ο μέσος όρος του 2020.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η CITI θεωρεί ότι η Εταιρεία σήμερα διαπραγματεύεται με σημαντική έκπτωση, της τάξης του ~€1,3δισ. (1,4 φορές του EBITDA του 2023) ή αλλιώς η MYTILINEOS έχει περιθώριο ανόδου τουλάχιστον €9 ανά μετοχή, από τα σημερινά επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη

ΟΣΕ: Πότε θα ξαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος, οι προτεραιότητες και τα επόμενα βήματα μετά την εθνική τραγωδία

Eκλογές τον Μάιο, μέτρα και διαχείριση στην (διακομματική) οργή και τα δυο deal της εβδομάδας

Τι κοιτούν τώρα τα μεγάλα ελληνικά funds – Τα πρώτα deals του 2023 και οι προοπτικές