Η Coca-Cola HBC AG (“Coca-Cola HBC”) ανακοίνωσε ότι η κατά 100% θυγατρική της, η Coca-Cola HBC Northern Ireland Limited, έχει κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του 100% της BDS Vending Solutions Ltd (“BDS Vending”) (η “Προτεινόμενη Συναλλαγή”). Η BDS Vending, που ιδρύθηκε το 1993, είναι μια εδραιωμένη εταιρεία τροφίμων και ποτών επιχείρηση υπηρεσιών αυτόματης πώλησης στην Ιρλανδία, με περίπου 2.000 αυτόματους πωλητές.

Οι δύο ιδρυτές, David Mullan και Brian Berry, έχουν συμφωνήσει να υποστηρίξουν την ιδιοκτησιακή μετάβαση της BDS Vending μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης συναλλαγής.

Η εξαγορά της BDS Vending συνάδει με τη στρατηγική της Coca-Cola HBC για την ενίσχυση της διαδρομής προς την αγορά, συμπεριλαμβανομένου του last mile delivery ενώ ταυτόχρονα θα ξεκλειδώσει κερδοφόρες ευκαιρίες σε όλο το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο κρύων και ζεστών ποτών και σνακ.

Επιπλέον, η BDS Vending παρέχει ένα πολύτιμο δομικό στοιχείο, με αποδεδειγμένη τεχνολογία και υπηρεσίες, από το οποίο η Coca-Cola HBC σχεδιάζει να αναπτύξει πρόσθετες δυνατότητες σε όλο το φάσμα των αγορών της.

Η προτεινόμενη συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και Καταναλωτών Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού και του Καταναλωτή (CCPC) στην Ιρλανδία και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών.