Μερίδιο αγοράς 2,9% έχασε από αρχές του έτους  μέχρι και το Νοέμβριο του 2021, η ΔΕΗ ενώ τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία κατάφερε να επιβραδύνει τους ρυθμούς κερδίζοντας ποσοστό 1,5% σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο μήνας που «μαύρισε» την αγορά ηλεκτρισμού λόγω των ανατιμήσεων των διεθνών τιμών φυσικού αερίου βρήκε την Επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας με μερίδιο 63,5% από 62% το περασμένο Σεπτέμβριο και 63,4% τον Οκτώβριο. Ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν τη ΔΕΗ να κερδίζει σταδιακά πελάτες από τον περασμένο Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο που το μερίδιό της έφτασε στο 65% από 63,9% τον Ιούνιο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πορεία της στην προμήθεια το Δεκέμβριο καθώς είναι ο μήνας που η Επιχείρηση διαφοροποίησε την εμπορική της πολιτική (σ.σ απέσυρε τις πολύ χαμηλές χρεώσεις σταθερής τιμολόγησης με κλειδωμένες τιμές για 12 μήνες ) αλλά συνέχισε να βάζει νέους πελάτες στο δίκτυό της. Ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Γιώργος Στάσσης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο business story είχε μιλήσει για μικρή ανάσχεση του ρυθμού απώλειας πελατών, δηλώνοντας ότι η Επιχείρηση κερδίζει αλλά και χάνει πελάτες τους τελευταίους μήνες.

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζει το μηνιαίο δελτίο του ΑΔΜΗΕ και ως προς τους ιδιώτες προμηθευτές.

Βάσει των στοιχείων για το ίδιο δίμηνο αύξηση πελατολογίου παρουσίασαν μόνο η Elpedison, η οποία από 6,01% πήγε στο 6,12% και η Watt&Volt που από 2,39% το Σεπτέμβριο ανέβηκε στο 2,42%. Οι καθετοποιημένοι παραγωγοί παρουσίασαν μείωση του μεριδίου τους το μήνα Νοέμβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο. Συνολικά τα μερίδια αγοράς διαμορφώθηκαν ως εξής: Protergia με 7,02% από 8,10%, Ήρων 6,81% από 7,23%, Elpedison 6,12% από 6,01%, NRG 4,18% από 4,51% και WATT&VOLT 2,42% από 2,39%.

Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό μείγμα κυρίαρχο παραμένει το φυσικό αέριο, το οποίο από αρχές του χρόνου έχει ανεβάσει στροφές. Έτσι από 36% που ήταν η συμμετοχή του στην παραγωγή ενέργειας τους μήνες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου έφτασε το 48% και έκλεισε στο 45% το Νοέμβριο. Στο 7% έκλεισε αντίστοιχα ο λιγνίτης από 13% το Γενάρη του 2021 και στο 34% ο ΑΠΕ από 40% τον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη:

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για νέα μέτρα σε διασκέδαση, τηλεργασία, αθλητικούς χώρους

Πάνος Δάβαρης: Ξανά στο σφυρί οι μετοχές του στις «Χιουντάι Ελλάς» και «ΚΙΑ Ελλάς»

Οι 4+1 φoρο-προθεσμίες που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου