Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα το βιβλίο προσφορών

  • Μαριάννα Τζάννε


Το book building θα δώσει το σήμα εκκίνησης της διαδικασίας που θα περιορίσει την συμμετοχή του δημοσίου για πρώτη φορά σε ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας και θα φέρει στην μετοχική βάση της ΔΕΗ πανίσχυρα fund του πλανήτη όπως το CVC Capital  Partners 

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750 εκατ. ευρώ ποσό που αναμένεται να αναθεωρηθεί αρκετά προς τα πάνω λόγω του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει η έκδοση από τους ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Το book building προβλέπεται να ξεκινήσει εκτός απροόπτου την προσεχή Τρίτη 2 Νοεμβρίου, δίνοντας το σήμα εκκίνησης που θα περιορίσει την συμμετοχή του δημοσίου για πρώτη φορά σε ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας και θα φέρει στην μετοχική βάση της ΔΕΗ πανίσχυρα fund του πλανήτη όπως το CVC Capital  Partners το οποίο έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει ως Cornestone επενδυτής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Για την συμφωνία αυτή αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για να επικυρώσει το ΔΣ της ΔΕΗ, το οποίο αναμένεται και να καθορίσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου. Εφόσον επικυρωθεί, η σκυτάλη περνά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σε περίπτωση έγκρισης από την πλευρά της την προσεχή Δευτέρα, τότε το βιβλίο θα ανοίξει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Η τιμή διάθεσης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ 8,5 έως και 9 ευρώ ανά μετοχή. Το βιβλίο προσφορών προβλέπεται να μείνει ανοικτό έως τις 4 Νοεμβρίου ώστε στην συνέχεια να γίνει η κατανομή των μετοχών.

Διαβάστε ακόμη:

Οικογένεια Γιαννίδη: Το «ανάχωμα» που βρήκε κατά της Covid19 και η αύξηση κερδών της Vitex

Εφορία: Οι 6+1 δόσεις που πρέπει να πληρωθούν σήμερα

Tripadvisor: Ψεύτικες σχεδόν 1 εκατ. κριτικές στη δημοφιλή πλατφόρμα