Την επαναπροκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση του εμπορικού σήματος «Diana» αποφάσισε σήμερα το Πρωτοδικείο Ξάνθης, καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στον διαγωνισμό είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστά ονόματα του κλάδου, ωστόσο το τίμημα έναρξης του πλειοδοτικού διαγωνισμού, που είχε οριστεί στα 995.200 ευρώ, θεωρήθηκε πολύ υψηλό ώστε να προσελκύσει επιχειρήσεις του κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί 12 άκαρποι πλειστηριασμοί για το εργοστάσιο της πτωχεύουμε Χαρτοποιίας Ξάνθης μαζί με τον μηχανολογικό εξοπλισμό. Ωστόσο πρόκειται για πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό και δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από επενδυτές. Το αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων είναι να κινηθεί διαδικασία ανεξάρτητης εκποίησης για τα κινητά και για τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία.

Σε κάθε τρεις άκαρπους πλειστηριασμούς πραγματοποιείται μείωση της τιμής, ενώ πρόκειται να γίνει και πέμπτη μείωση της τιμής τις επόμενες ημέρες.

Η Χαρτοποιία Θράκης Diana ιδρύθηκε από τον Πάνο Ζερίτη το 1980, στα Μάγγανα Ξάνθης, εκμεταλλευόμενη τις επιδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου 289/76. Σύντομα έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής χάρτου στην Ελλάδα, κατέχοντας περίπου το 20% της εγχώριας αγοράς. Το 1984 ο επιχειρηματίας επεκτάθηκε στην Αίγυπτο, το 1993 στην Ουγγαρία και το 1997 στη Βουλγαρία.

Λόγω των οικονομικών προβλημάτων η εταιρεία κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2011 αίτηση υπαγωγής της σε καθεστώς πτώχευσης, με τις συνολικές υποχρεώσεις της προς προμηθευτές, προσωπικό, Δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς, πιστωτές, ΔΕΗ και ΔΕΠΑ να αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ. Η αίτηση έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο Θράκης, με απόφαση που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2012.

Στην αίτηση πτώχευσης, η εταιρεία ζητούσε την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων να κάνει η τότε διοίκηση καθώς και να μην ακυρωθεί το προσύμφωνο που είχε υπογραφεί το 2011 με τους γιους του ιδιοκτήτη, για την παραχώρηση εκτάσεων της Diana, προκειμένου να εγκαταστήσουν εκεί φωτοβολταϊκό πάρκο.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές αυτές τις απαιτήσεις κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι η υπό πτώχευση εταιρία να συμμετάσχει στην εκποίηση των παγίων της. Επίσης, δεν εξαίρεσε τις επίμαχες εκτάσεις από την υπό ρευστοποίηση περιουσία.

Διαβάστε ακόμη:

Προς τρίμηνη παράταση το «καλάθι του νοικοκυριού» – Πρόστιμα σε 150 επιχειρήσεις για αισχροκέρδεια ως σήμερα

«Άλμα» για την Τεχνική Ολυμπιακή – Σε υψηλό 3ετίας η μετοχή

Προϋπολογισμός: «Κάβα» έσοδα για παροχές μισό δισ. ευρώ και άνω για το 2023