Μεγάλο «άλμα» πραγματοποιεί από το πρωί της Τετάρτης η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία αναρριχάται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 3ετίας.  

Είναι ενδεικτικό ότι, λίγο πριν τη 1.30 το μεσημέρι, η μετοχή της εισηγμένης ενισχύεται κατά +4,5% και επιστρέφει στο ψυχολογικό σημείο των 2,10 ευρώ, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020. 

Μάλιστα, ο μέχρι στιγμής τζίρος κυμαίνεται στα 191.000 ευρώ, καθώς τουλάχιστον 91.500 τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια.  

Η σημερινή κίνηση της μετοχής, η οποία ήδη αποδίδει +12,6% μέσα στο 2023, συνδέεται άρρηκτα με τις ευοίωνες προοπτικές της εταιρείας, δεδομένου ότι θεωρείται εξαιρετικά υποτιμημένη.  

Η χρηματιστηριακή αξία της Τεχνικής Ολυμπιακής ανέρχεται αυτήν τη στιγμή στα 85 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, με βάση τα τελευταία αποτελέσματα της διοίκησης, η πραγματική της αξία υπολογίζεται σε τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ περισσότερα, δηλαδή σε άνω των 185 εκατ. ευρώ. 

Την ίδια στιγμή, η υψηλή διαθέσιμη ρευστότητα, σε συνδυασμό με την προσδοκία για μεγάλη βελτίωση της κερδοφορίας -δεδομένης της δυναμικής στον κλάδο της ναυτιλίας– καλλιεργούν τις συνθήκες για μια περαιτέρω άνοδο της μετοχής.  

Διαβάστε επίσης

Ο ΣυΡιζΑΜΜΟΣ, οι εκλογές, το CVC και η Vodafone, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ, τα χρέη και ο πλειστηριασμός

Οι ιστορίες πίσω από τα νυφικά που έγραψαν ιστορία και το τελευταίο προπύργιο του κιτς

Πόσα χρήματα έχουν οι Ρότσιλντ – Αυτά είναι τα πλουσιότερα μέλη της οικογένειας