Επιχειρήσεις

Διαστημικά κέρδη για την Tesla: Για πρώτη φορά ξεπέρασε το $1 δισ.

  • newsroom


Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν το β' τρίμηνο σε $1,14 δισ. και ουσιαστικά δεκαπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο, παρά την πανδημία και τις ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα

Άλμα άνω του 2% σημείωσε η μετοχή της Tesla μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, καθώς τα καθαρά κέρδη της ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1, δισ. δολ. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν σε 1,14 δισ. και ουσιαστικά δεκαπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο από τα 104 εκατ. δολ. το β’ τρίμηνο του 2020.

Η επίδοση αυτή ήρθε χάρη στην αύξηση του όγκου πωλήσεων σε επίπεδα – ρεκόρ και παρά τις πιέσεις που ασκούν στις αυτοκινητοβιομηχανίες οι σοβαρές ελλείψεις σε μικροτσίπ.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,45 δολ. έναντι προβλέψεων για 98 σεντ. Πάνω από τις προσδοκίες και τα έσοδα που έφτασαν στα 11,96 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 11,3 δισ. δολ., σύμφωνα με την Refinitiv

Τα συνολικά έσοδα του τομέα αυτοκίνησης ανήλθαν σε 10,21 δισ.δολ. εκ των οποίων μόνο 354 εκατ. δολ. Ή το 3,5% προήλθαν από πωλήσεις ρυθμιστικών πιστώσεων

Τα μεικτά περιθώρια κέρδους στην αυτοκίνηση ανήλθαν σε 28,4%, υψηλότερα από τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα.

Από την ενεργειακή της μονάδα (που περιλαμβάνει ηλιακά φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για σπίτια, επιχειρήσεις και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας) η Tesla ανακοίνωσε έσοδα 801 εκατ. δολαρίων, με το ποσό να είναι αυξημένο κατά 60% σε σχέση με πέρυσι. Τα έσοδα από υπηρεσίες ανήλθαν στα 951 εκατ. δολ.

Η Tesla κατά το β’ τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου είχε ήδη ανακοινώσει την παράδοση 201.250 ηλεκτρικών οχημάτων και την παραγωγή συνολικά 206.421  οχημάτων.

Κατά την ενημέρωση των μετόχων, τη Δευτέρα ο Ελον Μασκ αποκάλυψε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο τρίμηνο κυρίως αναφορικά με την προμήθεια αρκετών μονάδων που ελέγχουν τους αερόσακους και τις ζώνες ασφαλείας στα οχήματα Tesla. Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα επηρέασαν την παραγωγή της εταιρείας σε Φρεμόντ, Καλιφόρνια και Σανγκάη.

Διαβάστε ακόμη:

Σκάνδαλο Pegasus: Πώς κλέβει ό,τι υπάρχει στα κινητά το λογισμικό κατασκοπείας

Κατώτατος μισθός: Σε ποιες περιπτώσεις θα αυξηθεί έως και 195 ευρώ το 2022

Άδωνις Γεωργιάδης: Θετικός στον κορωνοϊό – Μπαίνει σε καραντίνα