Επιχειρήσεις

Έκλεισε το ντιλ: Το «Taxibeat» και επίσημα στην Daimler

  • newsroom


Εντάσσεται στη θυγατρική των Γερμανών «mytaxi» που διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ταξί στην Ευρώπη - Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση για τη συμφωνία και πώς θα μετεξελιχθεί η εφαρμογή - Η στρατηγική της Daimler - «Σιγήν ιχθύος» για το αντίτιμο 

Με μία μικρή ανακοίνωση πρώτα προς τους χρήστες της εφαρμογής και έπειτα προς τον Τύπο η εταιρεία διαχείρισης του «Taxibeat» γνωστοποίησε σήμερα ότι έκλεισε το μεγάλο ντιλ και πλέον εισέρχεται στην οικογένεια του «mytaxi», θυγατρικής της Daimler, που αποτελεί σήμερα την κορυφαία εφαρμογή κλήσης ταξί στην Ευρώπη. Μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει πρώτο τον περασμένο μήνα το newmoney.gr 

Βάσει της συμφωνίας των δύο πλευρών, δεν πρόκειται να δημοσιευθούν οι λεπτομέρειες της εξαγοράς, ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν ότι το ντιλ φθάνει τα 40 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, στο πλαίσιο της εξαγοράς η mytaxi ενοποιεί την παρουσία της στη διεθνή αγορά των αστικών μεταφορών και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη. Μέσω της συμφωνίας, η mytaxi σχεδιάζει να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της για την κλήση και κράτηση ταξί στην Ευρώπη.

taxibeat mytaxi

Η Taxibeat ιδρύθηκε το 2011 από τον Νίκο Δρανδάκη και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το Περού. Σήμερα, η εφαρμογή Taxibeat διαθέτει μια βάση 8.000 εγγεγραμμένων οδηγών ταξί, ενώ χρησιμοποιείται από περίπου 540.000 πελάτες και είναι διαθέσιμη σε δύο πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη).

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Taxibeat στη Λίμα και στην Λατινική Αμερική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την Ευρωπαϊκή μονάδα με την ομάδα να παραμένει στην Αθήνα. Το ελληνικό τμήμα της Taxibeat θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εδραίωση της εταιρικής εικόνας στη Λατινική Αμερική, αποτελώντας πόλο έλξης νέων ταλέντων από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Με έτος παρουσίασης το 2009, το mytaxi ήταν η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την απευθείας σύνδεση μεταξύ χρηστών και οδηγών ταξί. Μ’ έναν παγκόσμιο όγκο που ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια λήψεις (downloads), με πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε πάνω από 50 πόλεις, σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες, το mytaxi αποτελεί τον πρόδρομο στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί. Η Ελλάδα θα γίνει η δέκατη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η mytaxi.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Taxibeat ως το νεότερο μέλος της οικογένειας της mytaxi», δήλωσε ο Andrew Pinnington, Διευθύνων Σύμβουλος της mytaxi. «Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με την επιτυχία της Taxibeat στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι αποτελεί το “ιδανικό ταίρι” για την mytaxi. Με την εξαγορά της Taxibeat, επενδύουμε στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του κλάδου των αστικών μεταφορών στην Ευρώπη».

Andrew Pinnington

Ο κ. Andrew Pinnington

Ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Taxibeat, σχολίασε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Taxibeat. Στην mytaxi, που αποτελεί μια καθιερωμένη, ιδιαίτερα σεβαστή και πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί, βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για την Taxibeat και την ομάδα μας. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και το ίδιο έντονο πάθος για τον κλάδο των μεταφορών».

dradankis

Ο κ. Νίκος Δρανδάκης

Ο Klaus Entenmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Financial Services, δήλωσε: «Η mytaxi αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής μας για το χώρο των μεταφορών. Το γεγονός ότι η mytaxi αποτελεί θυγατρική του Όμιλου Daimler υπογραμμίζει την φιλοδοξία μας να αναδειχθούμε στον κορυφαίο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών για τον κλάδο των μεταφορών».

Σε ότι αφορά τη χρήση της εφαρμογής, αυτή θα παραμείνει όπως είναι σήμερα. Ωστόσο τους επόμενους μήνες οι τεχνικές ομάδες του Taxibeat και του mytaxi θα συνεργαστούν ώστε να έχεις στα χέρια σου μια ενοποιημένη εφαρμογή, με το όνομα mytaxi. Με την ίδια εφαρμογή πλέον θα μπορεί κανείς να καλεί ταξί σε οποιαδήποτε από τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που καλύπτει. 

mytaxi

«Τόσο για την Taxibeat όσο και για την mytaxi το μέλλον είναι πολλά υποσχόμενο: Θα δουλέψουμε μαζί για να επεκταθούμε και σε άλλες αγορές, να προσθέσουμε καινούργιες υπηρεσίες και να ενδυναμώσουμε την εφαρμογή σε όλες τις αγορές. Μια καινούργια διαδρομή ξεκινάει!»

Taxibeat

Απόρρητο Απόρρητο