Σε συμφωνία, όπως αναμενόταν, με την Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Fourlis για την πώληση του εμπορικού κέντρου Smart Park κατέληξε η REDS. Η αξία του ακινήτου έχει συμφωνηθεί σε €110 εκατ., ενώ μετά τις αναπροσαρμογές με βάση την καθαρή δανειακή θέση της θυγατρικής της REDS, ΓΥΑΛΟΥ ΑΕ, καθώς και τα λοιπά στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της εταιρείας, το κατ’ αρχήν καθαρό τίμημα που θα εισπράξει η REDS ανέρχεται σε €93 εκατ. Η συναλλαγή που τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «REDS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για τα εξής.

Σε συνέχεια της από 5.9.2023 σχετικής ανακοίνωσης της Εταιρείας, υπεγράφη σήμερα συμφωνία με την εταιρεία TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ (εφεξής «Trade Estates») του Oμίλου Fourlis, για την πώληση στην τελευταία του συνόλου των μετοχών της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας ΓΥΑΛΟΥ ΑΕ, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται το εμπορικό πάρκο Smart Park. Η συναλλαγή υπόκειται στην εκπλήρωση συνήθων όρων και προϋποθέσεων και τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15.12.2023.

Η αξία του ακινήτου έχει συμφωνηθεί σε €110 εκ., ενώ μετά τις αναπροσαρμογές με βάση την καθαρή δανειακή θέση της ΓΥΑΛΟΥ ΑΕ, καθώς και τα λοιπά στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της εταιρείας με ημερομηνία αναφοράς την 31.8.2023, το κατ’ αρχήν καθαρό τίμημα που θα εισπράξει η REDS είναι €93 εκ. Το ακριβές ποσόν του τιμήματος θα οριστικοποιηθεί κατά την ημερομηνία κλεισίματος της συναλλαγής. Το SMART PARK εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 91.000 τ.μ., διαθέτει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 50.592 τ.μ., χώρους πρασίνου περίπου 30.000 τ.μ. καθώς και 1.500 θέσεις στάθμευσης. Οι εμπορικές του επιφάνειες είναι κατά 100% μισθωμένες σε μεγάλες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα. 

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγή αυτής, ο Όμιλος REDS AE ισχυροποιεί περαιτέρω τη ρευστότητά του και κατά συνέπεια τη δυνατότητά του να χρηματοδοτήσει τα επερχόμενα επενδυτικά σχέδιά του. Αντίστοιχα, η συγκεκριμένη επένδυση για την Trade Estates εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής εξειδίκευσης της εταιρείας στον τομέα των Εμπορικών Πάρκων και Κέντρων Logistics νέας γενιάς ως αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο.

Σημειώνεται πως το Εμπορικό Πάρκο SMART PARK έχει πετύχει σημαντικές επιδόσεις ανάκαμψης στη μετά-Covid εποχή, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητά του.  Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι η επισκεψιμότητα του Πάρκου το 2022 ήταν 6,1 εκατ. επισκέπτες, αυξημένη κατά 13,2% σε σχέση με το 2019. Παράλληλα, το Α’ εννεάμηνο του 2023 επιτυγχάνεται περαιτέρω σημαντική αύξηση κατά 18% στην επισκεψιμότητά του, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Με αφορμή τη συμφωνία για την αγορά του SMART PARK, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, κ. Δημήτρης Παπούλης, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμφωνία σχετικά με το SMART PARK. H συγκεκριμένη συναλλαγή, μετά την ολοκλήρωσή της, θα ενισχύσει δυναμικά το χαρτοφυλάκιο μας σε αξία άνω των €450 εκ. (Gross Asset Value) δημιουργώντας σημαντική αξία για τους μετόχους μας. Έχουμε ισχυρό όραμα για την επόμενη ημέρα του συγκεκριμένου εμπορικού ακινήτου και της ευρύτερης περιοχής, την αειφόρο εξέλιξή του, ενώ παράλληλα σκοπεύουμε να είμαστε ενεργό μέλος της κοινωνίας και του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος. Ευχαριστούμε θερμά τις διοικήσεις του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της REDS Α.Ε. για την άψογη συνεργασία από την αρχή των συζητήσεων μας μέχρι την ολοκλήρωση και υπογραφή του συμφωνητικού πώλησης και αγοράς μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε.”.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ της REDS, κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: “Η συμφωνία πώλησης του εμπορικού κέντρου SMART PARK αποτελεί ένα  επιχειρησιακό ορόσημο για την εταιρεία REDS και τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Κλείνουμε έναν πολυετή κύκλο στρατηγικής ανάπτυξης και διαχείρισης του εμπορικού πάρκου έχοντας πετύχει τη σταθερή και βιώσιμη πορεία του. Με τη συναλλαγή αυτή η REDS ισχυροποιεί περαιτέρω τη ρευστότητά της και κατά συνέπεια τη δυνατότητά της να χρηματοδοτήσει τα επερχόμενα,  μεγάλα, επενδυτικά της σχέδια στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης και τo project Καμπά στην Κάντζα Αττικής. Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση της Trade Estates για την εξαιρετική συνεργασία κατά τη διεκπεραίωση της συναλλαγής.”

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η REDS αναφέρει ότι«καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την 31η Οκτωβρίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00, η οποία, θα λάβει χώρα δια ζώσης στα γραφεία της Εταιρίας, στην οδό Ερμού 25, στο Δήμο Κηφισιάς, οπότε οι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτήν και να ασκήσουν τα δικαιώματά τους, αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου, σύμφωνα και με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 3 του Καταστατικού της Εταιρείας και του άρθρου 121 του Ν. 4548/2018, για να αποφασίσουν για τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση της πώλησης του συνόλου των μετοχών της εταιρίας «ΓΥΑΛΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε», κυριότητας της Εταιρίας, προς την εταιρία με την επωνυμία «TRADE ESTATES REIC S.Α». 2. Διάφορες Ανακοινώσεις».

Διαβάστε ακόμη

UBS: Τα τρία σενάρια για τις αγορές μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Shopflix, ΔΕΗ και Quest διεκδικούν την Κωτσόβολος

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Νέες παραγγελίες ύψους €28,8 εκατ. για τον ευρωπαϊκό πύραυλο IRIS-T

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ