Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επεκτείνεται περισσότερο υποδεχόμενη ακόμα μία ισχυρή ελληνική εταιρεία με σημαντική παρουσία στην ελληνική και διεθνή αγορά, την Οικογένεια Χριστοδούλου, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας φρούτων και κονσερβοποιίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία – μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προσφέρει μια σειρά υψηλής ποιότητας B2B και B2C προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ομώνυμων χυμών, ενώ διαθέτει ευρύ δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών με πωλήσεις σε περισσότερες από 90 χώρες.

Η Οικογένεια Χριστοδούλου, με μακρά παράδοση στον χώρο της χυμοποίησης και τυποποίησης φρέσκων φρούτων ελληνικής παραγωγής, παρασκευάζει εδώ και 67 χρόνια χυμούς ψυγείου από φρούτα στυμμένα σε 24 ώρες από τη συγκομιδή τους και βιολογικούς χυμούς 100% ιστοποιημένους χωρίς πρόσθετα.

Πρόσφατα παρουσίασε και μια νέα σειρά φυτικών ροφημάτων με 50% περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία της από την Αγία Τριάδα Ναυπλίου το 1955 με τη δημιουργία του πρώτου της εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται εκεί μέχρι και σήμερα. Πλέον, έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της διαθέτοντας μία σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας φρούτων και στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Αμφότερα τα ιδιόκτητα εργοστάσια της Οικογένειας Χριστοδούλου βρίσκονται σε στρατηγική τοποθεσία ώστε οι καρποί να μεταφέρονται άμεσα στην πλησιέστερη μονάδα επεξεργασίας, περιορίζοντας την κατανάλωση καυσίμων, καθώς και τις εκπομπές αερίων ρύπων από τα φορτηγά.

Η εταιρεία στηρίζει και επενδύει στον πρωτογενή τομέα της χώρας ενθαρρύνοντας τους Έλληνες παραγωγούς να υιοθετήσουν ορθές γεωργικές και περιβαλλοντικές πρακτικές σε μία προσπάθεια ανάδειξης των αμιγώς καινοτόμων ελληνικών προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η μείωση του κύκλου ζωής του άνθρακα μέσω μιας ολοκληρωμένης μελέτης της διαδικασίας παραγωγής, ξεκινώντας από την καλλιέργεια, τη συλλογή, τη μεταφορά, την επεξεργασία των φρούτων έως την αποθήκευση και την παράδοση του τελικού προϊόντος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα εργοστάσια της Οικογένειας Χριστοδούλου γίνεται 100% διαχείριση των υγρών αποβλήτων και των απορριμμάτων, καθώς και μείωση της κατανάλωσης νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 3% τον χρόνο.

Διαβάστε ακόμη

Wood: Eπιλέγει Εurobank και Τράπεζα Πειραιώς, αυξάνει τους στόχους σε όλες τις τράπεζες

«Θηλιά» ο πληθωρισμός για τους Ευρωπαίους – 1 στους 3 θα αφήσει «φέσι» στις εταιρείες κοινής ωφέλειας

Κομισιόν: Έκτη φθηνότερη χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα στο πετρέλαιο θέρμανσης