Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Καταψηφίστηκε η πρόταση των Μπάκου – Καϋμενάκη για ανάκληση του Δ.Σ. (upd)

  • newsroom


Η Γ.Σ πραγματοποιτείται με απαρτία 81,98% - Νωρίτερα απερρίφθη και το αίτημα της Greenhill για προσωρινή διαταγή ώστε να μην προσμετρηθούν στη ΓΣ τα δικαιώματα ψήφου της Reggeborgh και των προσκείμενων σε αυτήν μετόχων

(UPD.) Απορρίφθηκε το αίτημα που είχε καταθέσει η Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου-Καϋμενάκη για ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ. Το αίτημα είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της εξ αναβολής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Υπέρ της ανάκλησης τάχθηκε το 31,76%  (55.748.712) και κατά της απόφασης το 66,70% (117.089.000) των μετόχων. Η ψηφοφορία για τα υπόλοιπα θέματα της Γ.Σ. συνεχίζεται.

Νωρίτερα, είχε απορριφθεί αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη – Μπάκου προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή εξ αναβολής Γ.Σ.  της Ελλάκτωρ στις 11 με βασικό θέμα της αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 120,5 εκατ ευρώ και την ανάκληση του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου..

Ετσι, η Γενική Συνέλευση συνεκλήθη κανονικά, με απαρτία 81,98%, που αντιστοιχεί σε 190 μετόχους που κατέχουν 175.666.654 μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου.

Νωρίτερα, εγκρίθηκε επί της αρχής η εκπρόθεσμη συμμετοχή 70 μετόχων της Ελλάκτωρ που αντιπροσωπεύουν συνολικά το 23,5431% του μετοχικού κεφαλαίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά της Greenhill που ελέγχεται από τους κ.κ Δημ. Μπάκο και Γ. Καϋμένακη είχε ζητήσει προσωρινή διαταγή ώστε να μην προσμετρηθούν στη γενική συνέλευση τα δικαιώματα ψήφου της Reggeborgh και των μετόχων που συντάσσονται με τον ολλανδικό όμιλο όπως οι κ.κ. Λεωνίδας Μπόμπολας και Χρ. Παναγιωτόπουλος. Ωστόσο στο Ολλανδικό στρατόπεδο δεν ανησυχούσαν ότι μπορεί να μπλοκάρει την Γ.Σ.

Οι εφοπλιστές επιμένουν σε αλλαγή διοικητικού συμβουλίου. Όμως η Reggeborgh θεωρεί ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς αφού η θητεία του σημερινού ΔΣ υπό τον κ. Άρη Ξενόφο, δεν έχει κλείσει ούτε τρεις μήνες στο τιμόνι της Ελλάκτωρ.

Ακόμη και οι προσπάθειες διαμεσολάβησης που έγιναν με  παρέμβαση τρίτων (πολιτικών και άλλων προσώπων) ώστε να εκτονωθεί η κόντρα,  δεν καρποφόρησαν αφού η επιλογή του κ. Αλέξανδρου Εξάρχου (πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΆΚΤΩΡ) στα προτεινόμενα νέα μέλη του ΔΣ από την Greenhill κόβει κάθε απόπειρα συμβιβασμού.

Και ενώ ο πόλεμος των μετόχων συνεχίζεται, το περιβάλλον για την Ελλάκτωρ γίνεται όλο και πιο αρνητικό, με την εταιρεία να κουβαλά ήδη στην πλάτη της, την υποβάθμιση του οίκου αξιολόγησης της Standards &Poor που αντανακλά τη μειωμένη ευελιξία της, στη διαχείριση των σημαντικών προκλήσεων στον κατασκευαστικό τομέα.
Ο Standard and Poor’s, κάνει ειδική αναφορά και στην αυξημένη αβεβαιότητα, ως προς την υλοποίηση της προτεινόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αλλά και στις δυσκολίες που αναδύονται από τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στους μετόχους.

Η ανακοίνωση

Η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: Η Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, το αίτημα προσωρινής διαταγής της μετόχου Greenhill Investments Limited για την αναστολή της από 12.03.2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την οποίαν αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, κατόπιν του από 25.02.2021 αιτήματος της ιδίας, απορρίφθηκε.  Κατόπιν  τούτου  η  Έκτακτη  Γενική  Συνέλευση  των  μετόχων  της  ΕΛΛΑΚΤΩΡ  Α.Ε.  θα πραγματοποιηθεί σήμερα 22 Απριλίου 2021, στις 11:00 π.μ., όπως είχε προγραμματισθεί.  Κηφισιά, 22 Απριλίου 2021

Διαβάστε ακόμη

«Κούρεμα» ενοικίων Μαρτίου: Πρώτα οι αποζημιώσεις και μετά… οι δηλώσεις COVID

Η (βαθιά) ανάσα από τα γκάλοπ, η (…ουφ, προχωράει) ΑΜΚ της Ελλάκτωρ, η Δωδώνη και ο Πατέλης 

John Paulson: Ποιος είναι ο «λύκος» της Wall Street που βάζει 265 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς

Απόρρητο Απόρρητο