Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Υποβάθμιση πιστοληπτικής αξιολόγησης από την Standard and Poor’s

  • newsroom


Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην υποβάθμιση σε CCC+ από B- και αρνητικές προοπτικές

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάκτωρ σε CCC+ από B- προχώρησε ο οίκος Standard and Poor’s, με αρνητικές προοπτικές, γεγονός το οποίο αντανακλά την περιορισμένη οικονομική ευελιξία της εταιρείας αναφορικά με τη διαχείριση υλικών και επαναλαμβανόμενων ζημιών στη δραστηριότητα κατασκευών.

Ο οίκος αναφέρει ότι η οικονομική ευελιξία της Ελλάκτωρ έχει μειωθεί μετά την ενδοομιλική χρηματοδότηση ενίσχυσης της Άκτωρ, με το ποσό των 76 εκατ. ευρώ το 2020 και επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, το 2020 η κατασκευαστική θυγατρική της Ελλάκτωρ, Άκτωρ, εμφάνισε σημαντικές ζημιές ύψους 155,5 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 112,2 εκατ. ευρώ μόνο στο τελευταίο τρίμηνο), λόγω των υπερβάσεων κόστους και της αποχώρησης από ζημιογόνα διεθνή έργα.

Παράλληλα προσθέτει ότι ανέκυψαν απροσδόκητα ζητήματα σε βασικές αγορές της εταιρείας (Ελλάδα και Ρουμανία) που ιστορικά έχουν αποδειχθεί πιο ανθεκτικές.

Αυτά εξασθένισαν σημαντικά στην κερδοφορία του ομίλου, που επιδεινώθηκε περαιτέρω από την επίδραση της πανδημίας του κορωνοϊού στα έσοδα διοδίων στα έργα παραχωρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Polestar 0 project: Το πρώτο ουδέτερο κλιματικά αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2030

Voucher 200 ευρώ: Έρχεται ο β’ κύκλος του προγράμματος – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αεροπορικές αφίξεις: Η Ελλάδα αίρει την υποχρεωτική καραντίνα – Ποιες χώρες αφορά

Απόρρητο Απόρρητο