Επειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις και συνεχείς παλινωδίες, το ολλανδικό Reggenborgh Invest και οι αδελφοί Καλιτσάντση κατέληξαν σε συμφωνία για την επόμενη ημέρα του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει και δρομολογεί τις κινήσεις του ομίλου σε νέα βάση, με στόχο τη θεραπεία των προβλημάτων που υπάρχουν κυρίως στην κατασκευαστική δραστηριότητα.

Πηγές που γνωρίζουν το παρασκήνιο εξέφραζαν την άποψη ότι αυτήν τη φορά δεν θα παρουσιαστεί κάποια απρόοπτη ανατροπή των συμφωνηθέντων, καθώς φέρεται να ικανοποιήθηκαν αμοιβαίες διεκδικήσεις. Η επισημοποίηση της συμφωνίας Reggenborgh – αδελφών Καλιτσάντση αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες με τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Κατά τις ίδιες πηγές, η συμφωνία προβλέπει σταδιακή μετάβαση όσον αφορά το διοικητικό σκέλος με έναν κύκλο αλλαγών που θα ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση, αλλά θα ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Προβλέπει όμως και άμεσες επιχειρηματικές κινήσεις για την ενίσχυση του ομίλου.

Οι Ολλανδοί έχουν εξασφαλίσει τις κατάλληλες μετοχικές ισορροπίες και αποκτούν ρόλο στρατηγικού μετόχου στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η προκήρυξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης θα επιβεβαιώσει τις αλλαγές στον όμιλο ενώ η μετάβαση στην επόμενη ημέρα θα γίνει με συναινετικούς όρους. Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα περάσει κάτω από την ομπρέλα του Reggenborgh ενώ ο όμιλος διατηρεί την αυτοτέλειά του.

Η συμφωνία φέρνει και μετοχικές αναδιαρθρώσεις καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αποχώρηση του αμερικανικού fund Farallon που είχε ενεργήσει ως δανειστής στους αδελφούς Καλιτσάντση. Το Reggenborgh Invest που σήμερα ελέγχει άμεσα το 5,43% του ομίλου, ενώ έχει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (Call Option) για το 12,54% που ανήκει στον Λ. Μπόμπολα, φέρεται να αποκτά ποσοστό της τάξης του 30% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Με τη συμφωνία, το Reggenborgh θα αποφασίσει και για την άσκηση ή μη του Call Option που έχει με τον Λ. Μπόμπολα.