Επιχειρήσεις

Έλον Μασκ: Για ποιον πολύ σημαντικό λόγο προειδοποιεί τους υπαλλήλους του

  • newsroom


Ο τεραστίων διαστάσεων πύραυλος νέας γενιάς, Starship, που κατασκευάζεται από την SpaceX, μπορεί να κρίνει το μέλλον της εταιρείας

Έξαλλος είναι ο Έλον Μασκ με την αργή πρόοδο που σημειώνει η εταιρεία του SpaceX, αναφορικά με την ανάπτυξη των κινητήρων Raptor. Τροφοδοτούν τον πύραυλο Starship της εταιρείας.

Με μέιλ που έστειλε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σε όλους τους υπαλλήλους της διαστημικής εταιρείας SpaceX, μόλις μία μέρα μετά την αργία της γιορτής των Ευχαριστιών, προειδοποιεί για ενδεχόμενη χρεοκοπία.

«Η παραγωγή Raptor αντιμετωπίζει περισσότερες δυσκολίες σε σύγκριση με μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Υπάρχει πράγματι, ο κίνδυνος μιας επικείμενης χρεοκοπίας, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιούμε τουλάχιστον μία πτήση με το Starship κάθε δύο εβδομάδες τον επόμενο χρόνο» υποστηρίζει ο Μασκ. 

Το Starship είναι ο – τεραστίων διαστάσεων – πύραυλος νέας γενιάς που κατασκευάζεται από την SpaceX, με τη συμβολή του οποίου θα πραγματοποιούνται επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι και τον Άρη. Η εταιρεία δοκιμάζει πρωτότυπα σε μια εγκατάσταση στο νότιο Τέξας και έχει πραγματοποιήσει πολλές σύντομες δοκιμαστικές πτήσεις.

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες από το CNBC, το μέιλ του Μασκ προς τους υπαλλήλους της SpaceX ρίχνει επίσης, φως στην υπόθεση της αποχώρησης του Γουίλ Χέλτσλεϊ από την εταιρεία, νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο πρώην πρόεδρος, αρμόδιος για την ανάπτυξη της SpaceX, είχε απομακρυνθεί από το πρόγραμμα παραγωγής των Raptor, πριν λάβει την απόφαση να φύγει οριστικά από την εταιρεία, υποστηρίζει ο Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχει επανειλημμένα περιγράψει την παραγωγή, ως το πιο δύσκολο κομμάτι της δημιουργίας του πυραύλου «μαμούθ» της SpaceX. Στις 17 Νοεμβρίου, μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε να εκφράσει την ελπίδα του ότι η πρώτη εκτόξευση του Starship σε τροχιά θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουάριου ή Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η SpaceX έχει συγκεντρώσει δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια, τόσο για το Starship όσο και για το δορυφορικό διαδικτυακό έργο Starlink, με την αποτίμηση της εταιρείας να αγγίζει πρόσφατα, τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Διαβάστε ακόμα:

Moody’s: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Όμικρον

Τουρκικές μετοχές: Οι καλύτερες και ταυτόχρονα οι χειρότερες στον κόσμο (γράφημα)

Στο +24% για την περίοδο 2018–2021 η αγορά κατοικίας – Οι καταλύτες για διατήρηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος