Απτόητος συνεχίζει τον εμπαιγμό του προς τους επενδυτές, θεσμούς, κυβέρνηση ο ιδρυτής της Folli- Follie κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Ενώ δημοσίως δηλώνει ότι, στηρίζει την συμφωνία με τους ομολογιούχους κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να την υπονομεύσει προκειμένου η εταιρεία να οδηγηθεί σε χρεοκοπία. Ταυτόχρονα με την δήλωση του κατηγορεί το διοικητικό συμβούλιο για αδυναμία – ενώ μέλη του προχώρησαν σε συμφωνία με τους ξένους- και παράλληλα τους κατηγορεί αφήνοντας βαρύτατα υπονοούμενα, όταν ο ίδιος φέρεται να μετακινεί ποσά προς την Ασία.

Από τα ανωτέρω, αλλά και από τις συγκεκριμένες ενέργειες που προχώρησε ο ιδρυτής, όπως θα δούμε, συνάγεται το συμπέρασμα ότι, απαιτείται μια παρέμβαση προκειμένου να παυθεί ο έλεγχος του βασικού μετόχου στην εταιρεία ενώ παράλληλα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ώστε να προχωρήσει η συμφωνία με τους ομολογιούχους ώστε να μην χρεοκοπήσει η εταιρεία και να μείνει με το προσωπικό του ταμείο ο ιδρυτής.

Όπως θα δούμε επίσης, η ανάγκη της παρέμβασης είναι αναγκαία διότι σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης των ξένων ομολογιούχων θα πληγούν καίρια και οι επενδύσεις καθώς οι ξένοι επενδυτές παρακολουθούν αηδιασμένοι επί χρόνια τις μεθοδεύσεις των βασικών μετόχων – οι οποίοι σε οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χρηματιστηριακή αγορά θα είχαν συλληφθεί παραδίδοντας προηγουμένως και την προσωπική τους περιουσία.

Η μεθόδευση

Σε μια μελετημένη υπονόμευση της συμφωνίας με τους ξένους ομολογιούχους ο ιδρυτής κ. Δ. Κουτσολιούτσος εντός του νόμιμου διαστήματος ζήτησε αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της Folli- Follie ενώ γνωρίζει καλά ότι, οι ομολογιούχοι έχουν δηλώσει ρητά, ότι αν γίνει οποιαδήποτε αλλαγή η εταιρεία θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία. Από την πλευρά των ομολογιούχων δεν υπάρχει ούτε ίχνος εμπιστοσύνης προς την οικογένεια γι’ αυτό και δεν ήταν παρόντες κατά την συμφωνία. Αντίθετα, θα έλεγε κανείς ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων επιχείρησαν να υπονομεύσουν την εταιρεία όπως έχει δημοσιευθεί δημοσίως σε επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι το κρίσιμο διάστημα για την επίτευξη συμφωνίας είναι μεταξύ 14-20 Φεβρουαρίου και χρειάζεται η έγκριση του 60% των ομολογιούχων. Η δε Γενική Συνέλευση των μετόχων έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου.

Καμία απελευθέρωση μετοχών

Εν τω μεταξύ, σ’ ότι αφορά τις μετοχές της dufry δεν υπάρχει καμία περίπτωση απελευθέρωσης των μετοχών της dufry, όπως τονίζουν πηγές της εταιρείας .