Από μικρός, ο Ντίκλαν Ει ονειρευόταν να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση. Όταν ωστόσο, το 2006 αποφοίτησε από το University College του Λονδίνου, οι περισσότεροι συμφοιτητές του άρχισαν να εργάζονται στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου. Κάπως έτσι, αποφάσισε και ο ίδιος, να δοκιμάσει την τύχη του στον συγκεκριμένο τομέα.  

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Lehman Brothers. «Μου άρεσε να βλέπω πώς λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Ήταν πολύ ενδιαφέρον», εξηγεί. Αλλά η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, συγκλόνισε όχι μόνο, τις παγκόσμιες αγορές, αλλά τον ίδιο τον Ει.

Ο 39χρονος από τη Σιγκαπούρη εγκατέλειψε οριστικά, τις τράπεζες το 2016, για να δημιουργήσει την πολλά υποσχόμενη νεοφυή startup, την Castlery. Σήμερα, η επιχείρησή του πουλά εκατοντάδες μοντέρνα έπιπλα δίνοντας έμφαση στους … millennials. Όλα ξεκίνησαν πριν από 11 χρόνια, όταν ο Ει επέστρεψε στη Σιγκαπούρη. Τότε, άρχισε να σχεδιάζει το νέο του σπίτι. Ο καλός του φίλος και συνιδρυτής της Castlery, Φρεντ Τζι αναζητούσε επίσης, προσιτά και μοντέρνα έπιπλα. 

Τους ήρθε έτσι, η ιδέα να πουλήσουν προσιτά, επώνυμα έπιπλα σε millennials, άτομα δηλαδή ηλικίας 25 έως 45 ετών. «Αυτή η ηλικιακή ομάδα, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Οι νέοι μόλις, αποφοιτούν από το πανεπιστήμιο, αναζητούν αμέσως, εργασία. Προσπαθούν να χτίσουν μια επιτυχημένη καριέρα, στη συνέχεια, παντρεύονται, κάνουν παιδιά κτλ. Μέσα σε όλα αυτά, έχουν και τα έξοδα για την επίπλωση μιας κατοικίας», δηλώνει ο πρόεδρος της Castlery στο CNBC.

Με λίγα λόγια, στόχος της Castlery είναι να προσφέρει έπιπλα σε νεαρούς ενήλικες που θέλουν να δημιουργήσουν έναν «εμπνευσμένο χώρο» χωρίς να ωστόσο, ξοδέψουν μια περιουσία.

Ταχεία ανάπτυξη  

Όταν ξέσπασε η πανδημία το 2020, η Castlery είχε μόλις αρχίσει να επεκτείνεται στην αμερικανική αγορά. Μέχρι τότε, δραστηριοποιούνταν σε αγορές όπως, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία.

Σύμφωνα με την Castlery, η εταιρεία αναπτύχθηκε «έξι φορές» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κερδίζοντας πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια κατά το περασμένο έτος. Με ή χωρίς την πανδημία ωστόσο, ο Ει πιστεύει ότι η επιτυχία της Castlery στη βασίζεται στο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα των προϊόντων της.

Διαβάστε ακόμη

Για τους καταναλωτές και τα νοικοκυριά η ύφεση έχει ήδη ξεκινήσει

Με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων οι έλεγχοι της Εφορίας

Twitter: Το κακό και το… πιο κακό σενάριο μετά την προσπάθεια του Έλον Μασκ να ακυρώσει την εξαγορά