Κινήσεις που αφορούν την επόμενη μέρα της Entersoft προετοιμάζει η σημερινή διοίκηση της εισηγμένης, μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις οι οποίες οδήγησαν στη συμφωνία για την εξαγορά της από τον όμιλο Olympia, με την υποστήριξη διεθνούς fund και επενδυτών.

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας – η πρώτη μετά από το μεγάλο deal- έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, είχε σχετικά σύντομη διάρκεια και όπως ήταν αναμενόμενο, η διοίκηση ήταν φειδωλή σε τοποθετήσεις.

Σε σχόλιο που διατυπώθηκε εκ μέρους του ομίλου για την πρόταση του Δ.Σ. και την απόφαση για τη μη διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2023, τονίστηκε πως η διοίκηση έχει κρίνει ότι τα χρήματα χρειάζονται για νέες επενδύσεις, χωρίς να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις, ενώ η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε με απαρτία 56,01%.

Διευκρινίστηκε μάλιστα ότι μεταφέρεται σε λογαριασμό εις νέον υπόλοιπο κερδών ποσού κοντά στα 8,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι το πλάνο προβλέπει την έξοδο της Entersoft από το ΧΑ και μέχρις στιγμής η αίσθηση είναι ότι θα συνεχίσει τουλάχιστον για ένα διάστημα σε αυτόνομη πορεία, καθώς δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν ενδεχόμενη μελλοντική συγχώνευση της με την άλλη θυγατρική του ομίλου Olympia στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της πληροφορικής (ειδικότερα στο business software), την SoftOne.

«Δεν έχουμε να πούμε πολλά, γιατί πρόσφατα με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της χρήσης του 2023 δώσαμε προβλέψεις για αυτή του 2024, οι οποίες και δείχνουν να επιβεβαιώνονται, αν και είναι νωρίς ακόμα στη χρονιά.

Η πορεία της εταιρείας εξελίσσεται όπως προδιαγράφηκε. Πρόσφατα παρουσιάσαμε και τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, που συγκρίνονται με ένα πολύ καλό περσινό τρίμηνο, αλλά παρόλα αυτά τείνουν προς την κατεύθυνση την οποία έχουμε ανακοινώσει», ανέφερε ο CEO της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης και πρόσθεσε, πριν κλείσει:

«Το μόνο που πρέπει, ίσως, να πούμε επιπλέον είναι ότι προχωράμε και στην απορρόφηση 3 από τις θυγατρικές μας. Όπως γνωρίζουν οι μέτοχοι, δεν είμασταν ποτέ υπέρ των μειοψηφικών συμμετοχών και των πολλαπλών θυγατρικών. Άρα στην διαδικασία περαιτέρω απλοποίησης του ομίλου, δρομολογούμε την απορρόφηση των θυγατρικών Wedia, RetailSoft και Infopower, οι οποίες εξαγοράσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού, στα πλαίσια ενεργειών που έχουμε κάνει και παλαιότερα.».

Έσοδα, κέρδη και διαθέσιμα

Στα βασικά οικονομικά μεγέθη για τη χρήση του 2023 η Entersoft είχε ανακοινώσει:

  • Έσοδα 37,8 εκατ. ευρώ, με αύξηση 28% έναντι του 2022 (29,6 εκατ. ευρώ)
  • EBITDA 12,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 33% σε σχέση με το 2022 (9,5 εκατ. ευρώ).
  • Κέρδη προ φόρων 8,8 εκατ. ευρώ, +31% σε σύγκριση με το 2022 (6,7 εκατ. ευρώ).
  • Ταμειακά διαθέσιμα 11,2 εκατ. ευρώ έναντι 14,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2022.

Αντίστοιχα, στα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ο όμιλος παρουσίασε τα εξής οικονομικά στοιχεία:

  • Έσοδα 11,3 εκατ. ευρώ, με αύξηση 12% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2023 (10,1 εκατ. ευρώ).
  • EBITDA 4,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (3,9 εκατ. ευρώ).
  • Κέρδη προ φόρων 3,37 εκατ. ευρώ, +9% από το τρίμηνο του 2024 (3,1 εκατ. ευρώ)
  • Ταμειακά διαθέσιμα 12,3 εκατ. ευρώ έναντι 11,2 εκατ. ευρώ στο τέλος της περυσινής χρήσης 2023 και καθαρά διαθέσιμα 4 εκατ. ευρώ μετά την αφαίρεση του δανεισμού ύψους 8,3 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Στο στόχαστρο της Εφορίας μεταβιβάσεις και γονικές παροχές

Trastor: Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ και πλάνο για επέκταση στη φιλοξενία

Όμιλος Σαραφίδη: Από ένα κατάστημα, ισχυρός παίκτης στην αγορά οικιακού εξοπλισμού και ειδών ταξιδίου (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ