Επιχειρήσεις

Επ. Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» στο deal της CVC για τη Δωδώνη

  • newsroom


Aφορά την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της Γαλακτοβιομηχανίας από την εταιρεία Venetiko Holdings

Την ομόφωνη έγκριση της στο deal CVC και Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ παρείχε σήμερα (5/8) η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα άναψε «πράσινο φως» για την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της Γαλακτοβιομηχανίας από την εταιρεία VENETIKO HOLDINGS.

«Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε Ολομέλεια, ομόφωνα εγκρίνει κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 19.5.2021 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην μεταβολή ελέγχου, άμεσα, επί της εταιρείας SI FOODS HOLDINGS LIMITED και, έμμεσα, επί της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., από τον αποκλειστικό έλεγχο της SI FOODS LIMITED στον αποκλειστικό έλεγχο της VENETIKO HOLDINGS M.A.E., δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά», αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία VENETIKO HOLDINGS M.A.E. είναι εταιρεία που συστάθηκε στις 23 Μαρτίου 2021 στην Ελλάδα και ελέγχεται εμμέσως από τη CVC Capital Partners SICAV-FIS S.A. μέσω ορισμένων κεφαλαίων.

H VENETIKO HOLDINGS M.A.E. κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., η οποία είναι επικεφαλής του ομίλου VIVARTIA.

H εταιρεία SI FOODS LIMITED είναι κυπριακή εταιρεία που κατέχει επί του παρόντος άμεσα την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΩΔΩΝΗ. Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η SIF έχει συστήσει στις 9 Απριλίου 2021 τη SIF HOLDINGS στην οποία θα εισφέρει τη συμμετοχή της στη ΔΩΔΩΝΗ.

Διαβάστε ακόμη:

10 μέτρα στήριξης: Πώς και πόσοι πυρόπληκτοι θα πάρουν χρήματα – Αναλυτικός οδηγός

«Ακτή Σαλάντι»: Πώς μπήκε οριστικό λουκέτο στο διάσημο ξενοδοχείο για γυμνιστές της δεκαετίας του ‘80 (pics)

Αύξηση κόστους κατά 500% για ένα εμπορευματοκιβώτιο