Επιχειρήσεις

Επιστολή της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου της πρώην Πίτσος

  • newsroom


Η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, ζητώντας τη λήψη δράσεων, ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου της BSH -πρώην Πίτσος- στην Ελλάδα.

Στην επιστολή της ΠΟΕΜ που κοινοποιήθηκε και στη ΓΣΕΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1865, έχει μια ιστορία 155 χρόνων και είναι θυγατρική της ΒSH η οποία ανήκε κατά 50% στη Siemens και κατά 50% στη Bosch και η εταιρία μέχρι και σήμερα είναι κερδοφόρα.

Υπογραμμίζεται πως η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει με την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα σταματήσει τη υπάρχουσα παραγωγή στο Ρέντη στις 31-12-2020, και μετά από παρουσία της ΠΙΤΣΟΣ 155 ετών στην Ελλάδα, η ΠΙΤΣΟΣ θα παράγεται πλέον στην Τουρκία. «Η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών».

Στην επιστολή αναφέρεται ακόμη πως η ΠΙΤΣΟΣ είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και είναι το Νο1 στην επιλογή των ελληνικών οικογενειών και στο πλαίσιο αυτό γνωρίζοντας τις προσπάθειες του πρωθυπουργού για επενδύσεις και ανάπτυξη ζητούν την άμεση συμπαράστασή που για να αποτραπεί «το κλείσιμο ενός ιστορικού εργοστασίου και μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα».