Επιχειρήσεις

Eπιστρεπτέα Προκαταβολή: Μέχρι πότε ισχύει η προθεσμία για τα δικαιολογητικά

  • newsroom


Πού μπορούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι επιχειρήσεις

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και του μέτρου της Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, καθώς και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο μέτρο της Επιδότησης Πάγιων Δαπανών.

Παρέχεται λοιπόν επιπλέον χρόνος για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και ειδικότερα για την έκδοση των ενιαίων πιστοποιητικών δικαστικής φερεγγυότητας από τα οικεία Πρωτοδικεία και διευκολύνεται η διαδικασία αναζήτησης και έκδοσής τους, δεδομένου του πλήθους των επιχειρήσεων που έχουν ενισχυθεί στο πλαίσιο των συγκεκριμένων μέτρων.

Πού υποβάλλονται τα δικαιολογητικά

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας υποβολής των δικαιολογητικών, διευκρινίζεται ότι υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών έχουν οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, ενώ τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.

Το απαιτούμενο ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας.

Στην περίπτωση που η έδρα της επιχείρησης δεν βρίσκεται στις ανωτέρω περιοχές, το πιστοποιητικό, εκδίδεται από το Πρωτοδικείο της έδρας της επιχείρησης και υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, ενώ η σχετική αίτηση για την έκδοσή του δύναται να υποβάλλεται και μέσω του gov.gr.

Διαβάστε ακόμη: 

Ενεργειακή κρίση: Χωρίς τέλος τα «κανόνια» στη βρετανική αγορά ενέργειας – Σε επιφυλακή στην Ελλάδα

Χυτήρογλου: Γιατί έχασε το ακίνητο – «φιλέτο» στη Μητροπόλεως (pic)

Πρόγραμμα Γέφυρα: Παράταση 3 μηνών για τα φυσικά πρόσωπα – «Ανάσα» για τις ληξιπρόθεσμες δόσεις