Ανακοινώθηκε σήμερα εξαγορά της συμμετοχής της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων στην εταιρία ΕΨΑ ΑΕ από την Αγριά Εμπορική ΑΕ, που ελέγχει το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap από τον περασμένο Ιούνιο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της αποχώρησης της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων – Βίκος (συμφερόντων της οικογένειας Σεπετά) από την ΕΨΑ, δέκα χρόνια μετά την επένδυση της πρώτης (είχε αποκτήσει ποσοστό 25%) στη θεσσαλική βιομηχανία αναψυκτικών. Η «Αγριά Εμπορική» είναι η εταιρεία που δημιουργήθηκε από την οικογένεια Τσαούτου (ιδρυτές της ΕΨΑ) κατά την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της ΕΨΑ από το SMERemediumCap. Προ της εξαγοράς και του υπόλοιπου 25% της ΕΨΑ, βασικός μέτοχος της Αγριά Εμπορική με ποσοστό 65,22% ήταν η SMERemediumCap, ενώ ο Μιχαήλ Τσαούτος ελέγχει ποσοστό 14,15%, η Παναγιώτα Τσαούτου αντίστοιχο ποσοστό και η Ήβη Αναστασία Μοσκαχλαΐδή ποσοστό 6,48%.

Ο Πρόεδρος του SMERemediumCap Νίκος Καραμούζης δήλωσε: «Είναι βαθιά η εκτίμηση μας για τον Πέτρο Σεπετά και την οικογένεια του καθώς και για την επιτυχή επιχειρηματική του πορεία που δημιουργεί σταθερά οικονομική και κοινωνική αξία. Αποφασίσαμε μετά από φιλικές και γόνιμες συζητήσεις ότι θα ήταν καλύτερο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να ακολουθήσουν ανεξάρτητη επιχειρηματική πορεία, με την αγορά από την SMERC του ποσοστού μετοχικής συμμετοχής της εταιρείας Ηπειρωτικών Εμφιαλώσεων στην ΕΨΑ, έτσι ώστε και οι δυο εταιρείες να υλοποιήσουν απρόσκοπτα τα δικά τους φιλόδοξα σχέδια και στρατηγική ανάπτυξης, χωρίς αμοιβαίες δεσμεύσεις και περιορισμούς, σε ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Θα στηρίξουμε τη δυναμική ανάπτυξη της ΕΨΑ, ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά.»

Ο Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Πέτρος Σεπετάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά την ανακοίνωση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος ύψους 100 εκ ευρώ σε βάθος πενταετίας αποφασίσαμε, μετά από δέκα χρόνια συμμετοχής μας, να αποεπενδύσουμε από την ΕΨΑ κρίνοντας ότι δεν έχει νόημα η παραμονή μας ως επενδυτές στο σχήμα αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δρόμοι μας δεν θα ξανασυναντηθούν στο μέλλον. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατηγικό μας σχεδιασμό για ανάπτυξη ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην αγορά. Είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη Eλληνική εταιρεία αναψυκτικών στη χώρα. Συνεχίζουμε να στοχεύουμε ακόμη πιο ψηλά πιστοί στις αξίες και τη στρατηγική μας».

Διαβάστε ακόμη: 

ΕΨΑ: Στη SMERC του Νίκου Καραμούζη το ποσοστό της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων

Sato: Αύξηση τζίρου και μικτών κερδών το 2023 – Δεν διανέμει μέρισμα

Συντάξεις και επιδόματα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο έως και τις 2 Μαΐου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ