Το 2022 αναμένεται να είναι έτοιμο το πρώτο παραθαλάσσιο resort της Brown Ηotels στην Αττική στην περιοχή του Σουνίου, το ολοκαίνουριο project των Ισραηλινών που έχουν «επενδύσει» κατά κόρον στο κέντρο της Αθήνας και δή στην περιοχή της Ομόνοιας.

Τώρα, το νέο εγχείρημα της γνωστής αλυσίδας, η οποία συνεχίζει παρά την πανδημία με …μπαράζ νέων ξενοδοχείων σε Ελλάδα και Κύπρο, αφορά ένα resort 4 αστέρων στην Πουνταζέζα Σουνίου. Πρόκειται για παλιότερη μονάδα που ήταν μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένη και περιλαμβάνει συγκρότημα δύο κτιρίων με πανοραμική θέα σε έκταση 33 στρεμμάτων, το οποίο θα αναμορφωθεί πλήρως, με αρχιτέκτονες το γραφείο των Elastic. Το νέο ξενοδοχείο θα βρίσκεται πάνω στη θάλασσα και θα περιλαμβάνει 179 σουίτες και δωμάτια, πισίνα στην ταράτσα, σπα, γυμναστήρια αλλά και συνεδριακές εγκαταστάσεις για 500 άτομα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, η νέα ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται σε απόσταση 9 λεπτών οδήγησης από το λιμάνι του Λαυρίου, 40 λεπτών από το αεροδρόμιο της Αθήνας, 15 λεπτών από το ναό του Ποσειδώνα, 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και 1 ώρα και 15 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά.

Το νέο ξενοδοχείο θα είναι ουσιαστικά και το πρώτο resort στην Αττική για την αλυσίδα από το Ισραήλ, η οποία την τελευταία τριετία έχει δρομολογήσει ουκ ολίγα projects κατά κύριο λόγο στο κέντρο της Αθήνας, γύρω από την Ομόνοια με μικρότερες αλλά και μεγαλύτερες μονάδες. Το νέο project του Σουνίου φιλοδοξεί να φέρει το σύγχρονο και μοντέρνο χαρακτήρα της αλυσίδας Brown «σε ένα μοναδικό σημείο της Αττικής με βασικό πλεονέκτημα της νέας μονάδας την ανεμπόδιστη θέα προς το απέραντο γαλάζιο», όπως επισημαίνεται σχετικά.

Σημειώνεται εδώ ότι συνολικά, το επενδυτικό πλάνο της Brown Hotels για την Ελλάδα και την Κύπρο, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις στο τέλος της περασμένης χρονιάς του κ. Leon Avigad, εκ των ιδρυτών της αλυσίδας, περιλαμβάνει πάνω από 20 ξενοδοχεία στους επόμενους 18 μήνες, με πάνω από 100 εκατ. ευρώ επενδύσεις, στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια, το Σύνταγμα, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, τη Θεσσαλονίκη κ.α.

Ειδικά η Oμόνοια, απ’ όπου έγινε και η αρχή με το Brown Acropol, είναι και το «κέντρο των επιχειρήσεων» της ισραηλινής αλυσίδας, με παρουσία εκτός από το Ισραήλ και την Ελλάδα, στην Κύπρο, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ομάδα της Brown θεωρεί την Ομόνοια ως μία από τις περιοχές με σημαντικές προοπτικές για μελλοντικές υπεραξίες στην ελληνική πρωτεύουσα, συγκεντρώνοντας πολλά από τα χαρακτηριστικά εκείνα που δίνουν και τον «παλμό» της πόλης της Αθήνας στον επισκέπτη. Επιπλέον από τα ενδιαφέροντα νέα projects είναι και αυτό που ήδη «τρέχει» η Brown στο Λουτράκι, μία περιοχή που επίσης οι επιτελείς του ισραηλινού ομίλου θεωρούν ότι μπορεί να προσφέρει μελλοντικές υπεραξίες λόγω της εγγύτητας με την ελληνική πρωτεύουσα.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Σκέρτσος, η «φον ντερ Λάιεν» της κυβέρνησης και τα τρία τελειωμένα deals

Στα άκρα η κόντρα για τη Μαλαματίνα – Όλο το σχέδιο εξυγίανσης

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Τι προβλέπει ο νέος κύκλος για σπίτια και επιχειρήσεις