Επιχειρήσεις

ΕΣΑ: Το εμπόριο στην Ελλάδα δεν είναι τρεις δρόμοι και πέντε αλυσίδες

  • newsroom


Η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών μετά την ανακοίνωση των μέτρων για το λιανεμπόριο

Με click away και click in shop θα πραγματοποιούνται από σήμερα οι αγορές στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες για την αποφυγή τρίτου lockdown.

Τα μέτρα προκάλεσαν τις αντιδράσεις φορέων της αγοράς, μεταξύ άλλων και του προέδρου του Ε.Σ.Α Σταύρου Καφούνη.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καφούνη:

Με τη μάχη που δώσαμε, αποφύγαμε το καταστροφικό τρίτο lock down που προσπαθούσαν να μας επιβάλουν ειδικοί και μη και θα οδηγούσε σε οριστικό λουκέτο τις μισές επιχειρήσεις. Αποδείξαμε ότι το δίλημμα δεν είναι λιανεμπόριο ή δημόσια υγεία αλλά κλειστό λιανεμπόριο και όλοι οι υπόλοιποι τομείς ανεξέλεγκτοι και κρατήσαμε τις αγορές σε όλη την χωρά ανοικτές.

Τρεις δρόμοι και πέντε αλυσίδες, δημιούργησαν λάθος εικόνα για έναν κλάδο με καταστήματα και επιχειρηματίες που σέβονται απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οδηγώντας στον άδικο διαχωρισμό του click away και click in shop, στις «κόκκινες» περιοχές.

Ως ο ισχυρότερος πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, θα παραμείνουμε ισότιμα στο τραπέζι των προτάσεων, διεκδικώντας την σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα και βέβαια, την γενναία στήριξη των επιχειρήσεων που καταγράφουν τεράστιες απώλειες με ουσιαστική ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής, διατήρηση της επιδότησης ενοικίων, χρηματοδοτικά εργαλεία για μικρούς, επιδοτήσεις για εκσυγχρονισμό και βέβαια θαρραλέα ρύθμιση και κούρεμα του τεράστιου χρέους που έχουμε κρύψει κάτω από το χαλί.

Διαβάστε ακόμη: 

Οι Έλληνες συλλέκτες, τα big deals και τα αριστουργήματα που αλλάζουν χέρια

Πληρωμές 1 δισ. ευρω για επιστρεπτέα, επίδομα θέρμανσης και αποζημιώσεις ενοικίων

Προσωρινές συντάξεις: Ποια είναι τα βήματα για την απονομή τους (vid)

Απόρρητο Απόρρητο