Με ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ)  γνωστοποιεί ότι το Πανθεσσαλικό Στάδιο παραχωρείται στον Δήμο Βόλου, στο πλαίσιο της πάγιας θέσης της για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με την έγκριση παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. αποδίδει το εμβληματικό ακίνητο στην τοπική κοινωνία, ικανοποιώντας με τον πλέον πρόσφορο τρόπο το διαχρονικό αίτημα του Δήμου Βόλου για τη χρήση της εγκατάστασης προς όφελος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Η ΕΤΑΔ ολοκλήρωσε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία στο πλαίσιο της θετικής βούλησης της Εταιρείας και της πάγιας θέσης της για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν αυτό κρίνεται πρόσφορο και εφικτό και για τις δύο πλευρές, και με στόχο τη μέγιστη δυνατή ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Στέφανος Δ. Βλαστός, τόνισε πως μέσω της εποικοδομητικής συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή της πόλης, η ΕΤΑΔ κατάφερε να ολοκληρώσει μια συμφωνία που είναι αμοιβαία επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία του Βόλου. Όπως σημείωσε ο κ. Βλαστός, στόχος της Εταιρείας μέσα από τη συγκεκριμένη παραχώρηση είναι η διασφάλιση της αξιοποίησης ενός σπουδαίου ακινήτου που μπορεί να μετατραπεί σε έναν ουσιαστικό και σύγχρονο πόλο ανάπτυξης για όλη την περιοχή.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία προσδοκούμε να ενισχύσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, να υποστηρίξουμε τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και να υποστηρίξουμε το κοινωφελές έργο του Δήμου Βόλου προς όφελος των τοπικών φορέων και των δημοτών“, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαστός, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εποικοδομητική συνεργασία με την κυβέρνηση, τον δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, και όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς θεσμικούς φορείς.

Η ΕΤΑΔ δεν επιθυμεί να σχολιάσει τους όρους της παραχώρησης που αποφασίστηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Εταιρείας από το Διοικητικό της Συμβούλιο, προτού αυτοί συμφωνηθούν και οριστικοποιηθούν μεταξύ της Εταιρείας και του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της μεταξύ τους μισθωτικής σχέσης».

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΕ θα αγοράσει επιπλέον 100 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Wall Street: Μεταβλητότητα μετά τα ρεκόρ

VW: Κλείνει οριστικά τη θυγατρική της στην Τουρκία