Λίγο πριν από την εκπνοή του έτους κι εν μέσω πανδημίας η Εθνική Leasing αναρτά νέα πωλητήρια σε μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα ιδιοκτησίας της στην Αθήνα αλλά και μικρότερα στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, τα δύο σημαντικότερα από τα ακίνητα προς πώληση στην Αθήνα αφορούν πολύ γνωστά κτίρια τα οποία έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με «ηχηρά» ονόματα του εγχώριου επιχειρείν που αντιμετώπισαν οικονομικά ζητήματα.

Το πρώτο από αυτά αφορά το πρώην ακίνητο της Sato στην περιοχή του Μοσχάτου επί της οδού Πειραιώς, στον αριθμό 18. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το συγκρότημα, συνολικής επιφάνειας άνω των 7.700 τ.μ. που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Leasing και είναι σήμερα κενό, αντιστοιχεί σε 7,2 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει χρήσεις καταστημάτων και αποθηκών. Πρόκειται για ένα από τα επαγγελματικά ακίνητα- ‘’φιλέτα’’ στην περιοχή δεδομένου ότι βρίσκεται κοντά στον σταθμό μετρό του Μοσχάτου, επί της οδού Πειραιώς και ήδη υπάρχουν κρούσεις για την αγορά του, που μένει να φανεί βέβαια κατά πόσο θα μετουσιωθούν σε μία τελική συμφωνία.

Το δεύτερο, επίσης πολύ γνωστό ακίνητο πωλείται στην τιμή των 5 εκατ. ευρώ– ως ελάχιστο τίμημα που έχει ορίσει για τους ενδιαφερομένους αγοραστές η Εθνική Leasing- και αφορά το κτίριο που στέγαζε στο παρελθόν αποθήκες του ομίλου Notos Com. Πρόκειται για συγκρότημα δύο επαγγελματικών κτιρίων συνολικής επιφανείας άνω των 14.000 τ.μ. που έχουν χρήση αποθηκευτικών χώρων και βρίσκονται στην περιοχή του Κρυονερίου, είχαν αγοραστεί από τον όμιλο στα μέσα της δεκαετίας του ’00 κι έχουν επίσης περιέλθει στην ιδιοκτησία της Εθνικής Leasing. Το ακίνητο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας κι εκτιμάται ότι και αυτό θα μπορούσε να προσελκύσει σημαντικό αριθμό υποψηφίων αγοραστών, έστω κι εν μέσω πανδημίας.

Επισημαίνεται εδώ ότι ακριβώς λόγω κορωνοϊού η διαδικασία για την πώληση των ακινήτων θα ακολουθήσει την ηλεκτρονική διαδικασία, με ξεχωριστούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς που πρόκειται να πραγματοποιηθούν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, στις 21 Δεκεμβρίου. Εκτός από τα δύο αυτά ακίνητα στην Αθήνα, η Εθνική Leasing πραγματοποιεί την ίδια ημερομηνία και πέντε ακόμη ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για ισάριθμα επαγγελματικά ακίνητα στη Θεσσαλονίκη, συνολικής αξίας 7,9 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο από αυτά αφορά μισθωμένο ακίνητο για βιομηχανική μονάδα με γραφεία στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, επιφάνειας περί τα 5.800 τ.μ. , με ελάχιστη αξία 2,6 εκατ. ευρώ, ένα ακόμη επίσης μισθωμένο βιομηχανικό κτίριο 7.500 τ.μ. στην Πυλαία, επί της Γεωργικής Σχολής ελάχιστης αξίας 2,4 εκατ. ευρώ κ.τ.λ..

Η Εθνική Leasing έχει στο χαρτοφυλάκιό της και άλλα μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα τα οποία πρόκειται να βγάλει στην αγορά από το νέο έτος με τους μεγάλους θεσμικούς και funds να διατηρούν ακόμη και τώρα, εν μέσω κορωνοϊού ενδιαφέρον, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα, αυτοτελή ακίνητα. Σημειωτέον ότι από τα πλέον γνωστά ακίνητα τα οποία πούλησε πέρυσι (προ κορωνοϊού) η εταιρεία και μάλιστα σε μεγαλοεπενδυτές όπως η Trastor ΑΕΕΑΠ και η αμερικανική Hines, ήταν αυτά για τα πρώην γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Μιχαλακοπούλου με τιμή στα 25 εκατ. ευρώ (που μετατρέπονται σε σύγχρονα ‘’πράσινα’’ γραφεία) και το πρώην Οdeon Starcity στη λεωφόρο Συγγρού εκεί όπου τώρα η Ηines προχωρά στην επέκταση του ξενοδοχείου Grand Hyatt, επίσης ιδιοκτησίας της.

Διαβάστε περισσότερα 

Eurobank: Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος Group Chief Transformation Officer  

Φον ντερ Λάιεν: Οι συνομιλίες για το Brexit θα ολοκληρωθούν σύντομα 

Folli Follie: Στο αρχείο η μήνυση επενδυτών κατά του πρώην προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς