Επιχειρήσεις

Eurobank Equities: Στα 10,3 ευρώ αυξάνει τη τιμή-στόχο για τη Lamda Development – Οι εξελίξεις με το Ελληνικό

  • newsroom


Σύσταση buy από τη Χρηματιστηριακή - Τι αναφέρει η χρηματιστηριακή για την αποτίμηση του project

Στα 10,3 ευρώ από 9,7 ευρώ αυξάνει η Eurobank Equities την τιμή-στόχο για τη Lamda Development, με αιχμή τις εξελίξεις για το project του Ελληνικού.

Την ίδια ώρα διατηρεί τη σύσταση buy.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης μετοχών και την καταβολή της πρώτης δόσης για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας γης τον Ιούνιο του 2021, η Lamda Development ξεκίνησε επίσημα την ανάπτυξη του έργου στο Ελληνικό, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Το έργο χωρίζεται η Eurobank Equities με την πρώτη να περιλαμβάνει έργα στον τουρισμό υψηλής ποιότητας, οικιστική ανάπτυξη, εμπορικά κέντρα και εμπορικούς χώροι για γραφεία (μαζί με τα απαραίτητα έργα υποδομής και τμήματος της περιοχής του μητροπολιτικού πάρκου) και η δεύτερη φάση αφορά κυρίως κατοικίες, επιχειρηματική περιοχή και εκπαίδευση/αναψυχή.

Αποτιμώντας το Ελληνικό, η Eurobank Equities εκτιμά τη δημιουργία καθαρής αξίας ενεργητικού (NAV) στα 8,4 ευρώ ανά μετοχή (προ φόρων) από το έργο το 2025, δηλαδή στο τέλος της Φάσης 1, όταν πρόκειται να ολοκληρωθούν τα έργα ορόσημα.

Αυτό μεταφράζεται σε αξία μετά φόρων 6,5 ευρώ το 2025.

Οι βασικές παραδοχές για επενδύσεις ανέρχονται σε 2,5 δισ. ευρώ στη Φάση 1 (εκ των οποίων 1 δισ. ευρώ για γη και υποδομές και 1,5 δισ. ευρώ για ανώτατο όριο ανάπτυξης) και 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ στη Φάση 2.

Με το οικιστικό έργο να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ της δημιουργίας αξίας στις εκτιμήσεις της Eurobank Equities, η χρηματιστηριακή αυξάνει τις προβλέψεις της για τις τιμές κατοικίας κατά 1.000 €/NSA στην πρώτη Φάση και 500 €/NSA στη δεύτερη φάση, ενώ εκτιμά ότι η επίδραση στην καθαρή αξία ενεργητικού θα είναι 0,7-1,2 € ανά μετοχή μετά τον φόρο.

Διαβάστε ακόμα:

«Ξέφραγο αμπέλι» η Ελλάδα σε ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα spam

O …αποσκελετωμένος ιχνηλάτης Απόστολος Βακάκης και η «δίαιτα» της Jumbo στα κινέζικα

Αττική Οδός: Ξεκινά η μάχη για τη μεγαλύτερη παραχώρηση της χώρας