Επιχειρήσεις

Evergrande: Επιστροφή στο ταμπλό με άνοδο – Βαρύ το πλήγμα στις πωλήσεις το 2021

  • newsroom


Η τιμή της μετοχής έχει κάνει βουτιά πάνω από 88% στις τελευταίες 250 συνεδριάσεις

«Βουτιά» κατέγραψαν οι συμβολαιοποιημένες πωλήσεις για την κινεζική Evergrande το 2021, καθώς η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων προσπαθούσε να καταβάλλει τα οφειλόμενα στους πιστωτές της.

Οι συμβολαιοποιημένες πωλήσεις της έφτασαν τα 443,02 δισ. γουάν (69,22 δισ. δολάρια) την περσινή χρονιά, σημειώνοντας πτώση 38,7% από τα 732,25 δισ. γουάν το 2020.

Η μετοχή του κινεζικού κολοσσού επανήλθε σε διαπραγμάτευση την Τρίτη στο ταμπλό του Χοντγκ Κονγκ με άνοδο 3%. Υπενθυμίζεται ότι η διαπραγμάτευση της μετοχής ανεστάλη στις 9 το πρωί της Δευτέρας, στην τιμή των 20 σεντς ή 1,59 δολ. Χονγκ Κονγκ, ελαφρώς πιο πάνω από το ιστορικό ημερήσιο χαμηλό του 1,42 δολ. Χονγκ Κονγκ συις 24 δεκεμβριανοί, σύμφωνα με το FactSet.

Η τιμή της μετοχής έχει κάνει βουτιά πάνω από 88% στις τελευταίες 250 συνεδριάσεις. Τον Δεκέμβριο η εταιρεία αθέτησε πληρωμές στους πιστωτές της και ο οίκος Fitch την υποβάθμισε σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας.

Η Evergrande, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις το 2021, το 2021 είχε χρέη 19 δισ. δολαρίων και συνολικές υποχρεώσεις 300 δισ. δολαρίων.

Σήμερα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να είναι σε επικοινωνία με τους πιστωτές της, ώστε να διαφυλαχθούν όλα τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο η S&P Global Ratings προειδοποίησε ότι η χρεοκοπία της Evergrande είναι πολύ πιθανή αφού δεν είναι σε θέση να πουλήσει νέες κατοικίες. Όπως κι άλλες εταιρείες ακινήτων, το επιχειρηματικό μοντέλο της Evergrande στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις διαμερισμάτων σε πελάτες προτού ακόμα ολοκληρωθούν οι οικοδομές.

Διαβάστε ακόμη:

Μετάλλαξη ‘Ομικρον: «Έκτακτο πλάνο» για την ανάσχεση της πανδημίας – Τι θα γίνει σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

ΕΦΚΑ: Εν αναμονή της έκδοσης ΚΥΑ για πληρωμένη 5νθήμερη άδεια ασθενείας

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Έκλεισε η συμφωνία με τους Ρώσους για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου