Η κατάρτιση ενός συνολικού, «έκτακτου πλάνου» για την ανάσχεση της νέας παραλλαγής «Όμικρον» απασχολεί εντατικά το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο επικρατεί «πυρετός» συσκέψεων από χθες, προκειμένου να στηθούν νέες, γραμμές άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό.

Ξεκινώντας από τις επείγουσες προτεραιότητες, η επάνοδος των μαθητριών και των μαθητών στα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου βρέθηκε χθες στο επίκεντρο των κυβερνητικών σχεδιασμών, με τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας, Νίκη Κεραμέως και Θάνο Πλεύρη να συμμετέχουν σε ειδική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα και με εκπεφρασμένη τη βούληση της κυβέρνησης τα σχολεία να ανοίξουν, αλλά ενδεχομένως με επικαιροποιημένα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ενδεικτική της οπτικής του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων αποτελεί η αποστροφή του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος τόνισε χθες ότι «κάθε μέρα χαμένη από τη γνώση και τη μάθηση, είναι μια μέρα χαμένη στη ζωή των παιδιών», επισημαίνοντας παράλληλα πως για παιδαγωγικούς, ψυχολογικούς και υγειονομικούς λόγους, τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν.

Μάλιστα, κυβερνητικοί παράγοντες επικαλούνται το παράδειγμα πολλών, ευρωπαϊκών χωρών, όπου εφαρμόζονται αυστηρότεροι υγειονομικοί περιορισμοί σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικές μονάδες λειτουργούν απρόσκοπτα, εξαιτίας της συμβολής του σχολείου στη διατήρηση της ισορροπίας του παιδιού.

Πρόβλημα θα υπάρξει στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις, αν δεν ανοίξουν τα σχολεία. Δεν είναι μια απόφαση που δεν έχει οικονομικό κόστος. Κάποιοι από τους γονείς θα μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία, αλλά θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση» περιέγραψε σχετικά και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr