Επιχειρήσεις

Fiat Chrysler: «Θυσία» οι μισθοί λόγω κορωνοϊού

  • newsroom


Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι αποδέχεται μείωση του μισθού του κατά 50% για τρεις μήνες

Κορυφαία στελέχη της Fiat Chrysler και οι εργαζόμενοι του ομίλου σε όλο τον κόσμο θα δουν περικοπές στις αμοιβές τους, σε μια πράξη «κοινής θυσίας» που προκλήθηκε από την πανδημία των κορωνοϊό, που κρατά κλειστά τα εργοστάσια  της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μάικ Μάνλεϊ δήλωσε ότι αποδέχεται μείωση του μισθού του κατά 50% για τρεις μήνες , ενώ ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της FCA θα παραιτηθούν από το υπόλοιπο της αποζημίωσης για το 2020. Η FCA δήλωσε ότι οι περισσότεροι μισθωτοί παγκοσμίως θα κληθούν να λάβουν προσωρινή μείωση κατά 20%.

“Η προστασία της οικονομικής υγείας της εταιρείας είναι ευθύνη όλων και φυσικά ξεκινά με τον εαυτό μου και με την ηγεσία της FCA”, δήλωσε ο Μάνλεϊ σύμφωνα με το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διατηρήσει τα εργοστάσιά της ανοιχτά περικόπτοντας τις αμοιβές μισθωτών και στελεχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GM μέσω μιας αυστηρής προειδοποίησης στους υπαλλήλους είπε ότι «απαιτούνται σημαντικά μέτρα λιτότητας για τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας της εταιρείας».

Για τη διατήρηση ρευστότητας, η Ford Motor  δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε προσωρινή μείωση των αμοιβών των ανώτατων στελεχών.

Απόρρητο Απόρρητο