Επιχειρήσεις

Folli Follie: Νέοι τακτικισμοί από τους Κουτσολιούτσους – Καταψήφισαν τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης

  • Νίκος Χρυσικόπουλος


Μεταξύ αυτών και την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2019 - Δεν αποτελεί εμπόδιο, συνεχίζουμε την προσπάθεια της εξυγίανσης, αναφέρουν στελέχη της διοίκησης - Ο ρόλος του ειδικού εντολοδόχου

Στην καταψήφιση, μέσω των νομικών τους εκπροσώπων, του πρώτου και κυριότερου θέματος της σημερινής εξ αναβολής γενικής συνέλευσης της Folli Follie, της έγκρισης δηλαδή των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2019 – 31.12.2019 προχώρησαν οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Στην ίδια γραμμή, καταψήφισαν το θέμα που αφορούσε στην έγκριση της συνολικής διαχείρισης της χρήσης 2019 και στην απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της εταιρείας, καθώς και τη λήψη απόφασης για απαλλαγή των μελών του (τρέχοντος) ΔΣ και του ορκωτού ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως σχετικά με την σύνταξη και τον τακτικό έλεγχο των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση 2019. Ακόμη, ψήφισαν κατά της έγκρισης των πάσης φύσεως αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του ΔΣ που καταβλήθηκαν στην χρήση 2019.

Παρά το νέο μπλόκο από την πλευρά των Κουτσολιούτσων, στελέχη της διοίκησης ανέφεραν πως η σημερινή εξέλιξη δεν μεταβάλλει στην πράξη την προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης, το οποίο και αναμένεται να «περάσει» έπειτα από το διορισμό ειδικής εντολοδόχου. Υπενθυμίζεται πως το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε το διορισμό της δικηγόρου Βασιλικής Τσιατά ως ειδικής εντολοδόχου η οποία αναμένεται να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν την συμφωνία εξυγίανσης (σ.σ. Της πλευράς Κουτσολιούτσου) ώστε τελικά να ανοίξει ο δρόμος για τη διαδικασία εξυγίανσης της Folli Follie.

Τι έγινε στη ΓΣ

Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που συνεχίζουν να διατηρούν αθροιστικά ποσοστό της τάξης του 38,5% της Folli Follie είχαν θέσει στην προηγούμενη ΓΣ σειρά ερωτημάτων για την αποτύπωση των οικονομικών καταστάσεων του 2019 και κυρίως για τις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή. Οι νομικοί τους εκπρόσωποι είχαν τότε κάνει λόγο για σωρεία παραλείψεων κατά τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων του 2019, με βάση όσα αναφέρει ο ορκωτός ελεγκτής της PwC στο πιστοποιητικό ελέγχου. Ο Γιώργος Σάμιος ως CEO είχε απορρίψει όσα καταλογίστηκαν, τόνισε ότι αποστολή της διοίκησης είναι η εξυγίανση της εταιρείας και είχε μιλήσει για έναν τεράστιο αγώνα που έγινε για να συνταχθούν οι οικονομικές καταστάσεις του 2019 «σε ένα διαλυμένο περιβάλλον, χωρίς διευθυντές και πληροφόρηση».

Στην προ ημερών ΓΣ είχε αποφασιστεί να υπάρξει αναβολή και τα θέματα που ετέθησαν καθώς και αυτά της ημερήσιας διάταξης να συζητηθούν σήμερα.

Τι υποστήριξαν

Στην έναρξη της σημερινής ΓΣ ο κ. Σάμιος απαντώντας στα ερωτήματα που είχε θέσει ο Δ. Κουτσολιούτσος μέσω των νομικών του αντιπροσώπων ανέφερε πως η εταιρεία συνέταξε και ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις του 2019 στη βάση της συνέχισης της δραστηριότητας της, κάτι που αποτελεί συνήθης πρακτική. Επανέλαβε πως κατά την περίοδο σύνταξης των καταστάσεων υπήρχε (και συνεχίζει να υπάρχει καθώς σύντομα θα εγκατασταθεί νέο σύστημα ERP) ανυπαρξία μηχανογραφικού συστήματος και λειτουργούσαν τρία διαφορετικά συστήματα που σε πολλές περιπτώσεις δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Μάλιστα ανέφερε πως ο Δ. Κουσολιούτσος ζήτησε ο ίδιος να μην αλλάξει το σύστημα μηχανογράφησης με το αιτιολογικό ότι υπάρχουν στοιχεία που θα αξιοποιηθούν στη δίκη για το σκάνδαλο της FF και την ίδια στιγμή εγκαλεί τη διοίκηση για αδυναμία ορθής αποτύπωσης των οικονομικών καταστάσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης, νομικός εκπρόσωπος του Δ. Κουτσολιούτσου, απάντησε λέγοντας πως η σημερινή διοίκηση έχει ευθύνη για να συντάξει και να αποτυπώσει ορθά τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν έγινε, και για το λόγο αυτό καταψηφίζει τη έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2019 – 31.12.2019.

Το ίδιο έπραξε και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος μέσω της δικηγόρου του, η οποία ανέφερε πως η σημερινή διοίκηση διορίστηκε με σκοπό να αποκαταστήσει την οικονομική κατάσταση της FF, με αποτέλεσμα, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις του 2019 να είναι «έτι περαιτέρω διάτρητες». Έτσι, επιμένοντας στην ίδια γραμμή, η πλευρά των βασικών μετόχων αποφάσισε στη σημερινή ΓΣ να μην εγκρίνει τα 5 από τα 6 κύρια θέματα της ΓΣ.

Τώρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται, όπως αναφέρθηκε, στην προσεχή σύγκληση της ΓΣ που θα έχει ως θέμα την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, μέσω της οποίας, σημειώνεται, το ποσοστό των Κουτσολιούτσων πλέον υποχωρεί σε μονοψήφια ποσοστά, με τον έλεγχο να περνά μετοχικά στους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα

Εφοδιαστικό σοκ: Κολοσσοί ναυλώνουν φορτηγά των Παππά, Μόλαρη και Νομικού για τη μεταφορά containers

Βρετανία: Μόνο 127 οδηγοί βυτιοφόρων έκαναν αίτηση για βίζα

JP Morgan: Η πτώση στις τιμές των μετοχών δημιουργεί ευκαιρίες – Πώς αποτιμά τους ελληνικούς τίτλους