Διεθνή

Βρετανία: Μόνο 127 οδηγοί βυτιοφόρων έκαναν αίτηση για βίζα

  • newsroom


Για να αντιμετωπιστεί η κρίση από χθες έχουν επιστρατευθεί οι ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να διανέμουν καύσιμα στα πρατήρια.

Μόλις 127 αιτήσεις από οδηγούς βυτιοφόρων καυσίμων που θέλουν να έρθουν στη Βρετανία, έχει λάβει μέχρι στιγμής το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που απεικονίζει την παγκόσμια έλλειψη οδηγών, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας στην τηλεόραση του BBC, ο Τζόνσον ανέφερε ότι την αρμόδια αρχή για τον κλάδο μεταφοράς εμπορευμάτων ζητήθηκε ο ακριβής αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από τους οδηγούς βυτιοφόρων και εκείνη έδωσε μόλις 127 ονόματα.

«Κάτι που δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Η εφημερίδα Times από τη μεριά της δίνει μια πιο δυσοίωνη εκδοχή των πραγμάτων, αναφέροντας ότι οι αιτήσεις των ξένων οδηγών για βίζα είναι μόλις 27.

Η βρετανική κυβέρνηση εν μέσω προειδοποιήσεων από τις εταιρείες καυσίμων και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ότι η έλλειψη που παρατηρείται στους οδηγούς θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις προμήθειες και στα αποθέματά τους, ανακοίνωσε ότι θα χαλαρώσει τους κανόνες μετοίκησης και εργασίας για 5.000 Ευρωπαίους οδηγούς. Στην ανακοίνωση αυτού του μέτρου έκανε λόγο 48970, ωστόσο κατά πως φαίνεται οι ενδιαφερόμενοι απέχουν αρκετά από τον στόχο της κυβέρνησης Τζόνσον.

Για να αντιμετωπιστεί η κρίση από χθες έχουν επιστρατευθεί οι ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να διανέμουν καύσιμα στα πρατήρια.

Χθες, η Ένωση Λιανοπωλητών Βενζίνης δήλωσε ότι περί του 22% των πρατηρίων καυσίμων στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά της χώρας ήταν ακόμα χωρίς καύσιμα. Από τη μεριά του ο εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης, Γκόρντον Μπάλμερ, δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν από μία εβδομάδα έως 10 ημέρες για να επανέλθουν τα αποθέματα στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

Την περασμένη εβδομάδα η έλλειψη οδηγών για βαρέα οχήματα προκάλεσε ελλείψεις στα καύσιμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν απίστευτες ουρές στα πρατήρια, ενώ πολλοί Βρετανοί αγόραζαν καύσιμα ακόμη και με μπουκάλια νερού.

Διαβάστε ακόμα

Σχέδιο για επίδομα «μεσαίας τάξης» με εισοδήματα πάνω και… από 30.000  ευρώ

Γεράσιμος Καλογηράτος: 1,2 δισ. για την «πράσινη» ανανέωση του στόλου του ομίλου Μαρινάκη

Eλ. Βενιζέλος: Μείον 58% από το 2019 η κίνηση το 9μηνο αλλά και με νέες πτήσεις από ΗΠΑ το 2022 (πίνακας)