Αύξηση 10,5% παρουσίασαν οι πωλήσεις της Ford στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2023, μετά την ενίσχυση των πωλήσεων που σημείωσαν τα υβριδικά και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

Τη Δευτέρα η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανακοίνωσε πωλήσεις 174.192 αυτοκινήτων και φορτηγών για τον Φεβρουάριο, με άλμα 81% στις πωλήσεις EV και περίπου 32% αύξηση στα υβριδικά μοντέλα.

Αύξηση κατέγραψαν και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, και συγκεκριμένα ενισχύθηκαν 7,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Η εκτίναξη στις πωλήσεις υβριδικών οχημάτων αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ford να διπλασιάσει την παραγωγή οχημάτων αυτής της τεχνολογίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων ανήλθαν τον Φεβρουάριο σε 12.045 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων 6.463 μονάδων του μικρού pickup Maverick Hybrid.

Όπως επισημαίνει το CNBC, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της Ford παρουσίαζαν διακυμάνσεις από μήνα σε μήνα, ανάλογα με τη ζήτηση και τις τιμές. Οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν για όλα τα μοντέλα, ανάμεσα στα οποία η Mustang Mach-E (αύξηση 64,3%) και το αμιγώς ηλεκτρικού pickup F-150 Lightning, οι πωλήσεις του οποίου σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Πάντως, παρά την αύξηση των πωλήσεων στα υβριδικά και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το 89,5% των πωλήσεων της Ford τον Φεβρουάριο αφορούσε στα «παραδοσιακά» αυτοκίνητα και φορτηγά.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Τη διάθεση του 27% αποφάσισε το ΤΧΣ – Πάνω από €4 δισ. οι προσφορές (upd)

Κομισιόν: Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 1,8 δισ. στην Apple

Τουρκία: Οι αγρότες βυθίζονται στα χρέη – Υπέρογκο το κόστος παραγωγής

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ