Στο θέμα της φορολόγησης των υπερκερδών αναφέρθηκε κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μετόχων, δήλωσε ότι ο όρος που χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ήταν λάθος και ότι τα κέρδη που φορολογήθηκαν ήταν της Motor Oil. Όπως σημείωσε ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη και όχι υπερκέρδη.

Ο κ. Βαρδινογιάννης  κατά την τοποθέτησή του στους μετόχους πρόσθεσε ότι η Ευρώπη αποφάσισε να φορολογηθούν τα κέρδη αυτά, τα οποία αντιστοιχούν στο 40% με 45% των συνολικών κερδών. «Η μεγάλη κερδοφορία μιας επιχείρησης δεν αποτελεί αισχροκέρδεια» δήλωσε και πρόσθεσε ότι τα  κέρδη προήλθαν από εξαγωγές. Όπως τόνισε το 85% των πωλήσεων της Motor Oil  προέρχεται από εξαγωγές, επομένως ήταν κέρδη εκτός ΕΕ.

Ο κ. Βαρδινογιάννης εξήγησε επίσης ότι η εταιρεία είχε προτείνει στην κυβέρνηση να επιστρέψει τα κέρδη στοχευμένα και όχι με τον τρόπο που έγινε.

«Είναι λάθος να κατατάσσουμε τα υπερκέρδη στην αισχροκέρδεια. Είναι λάθος να ξυπνά κάποιος και να κουρεύει κέρδη. Με τον κορωνοϊό κανείς δεν ήρθε να μας πει για τα κέρδη που χάσαμε» σημείωσε. Τα υπερκέρδη όπως τόνισε είναι λάθος. «Εμείς προσφέρουμε στην Ελλάδα. Αν θέλουν οι πολιτικοί ας αυξήσουν τους συντελεστές φορολόγησης».

Να σημειωθεί ότι η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 1,60 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμη

Τζαννετάκης: «Κλειδί» για τη Motor Oil η ανθεκτικότητα και η προσαρμοστικότητα

Μέχρι το 2026 οι κύκλοι αναταράξεων στο ενεργειακό κόστος

Ørsted: Η πρώτη που δεσμεύεται να επαναχρησιμοποιήσει ή να ανακυκλώσει όλα τα ηλιακά πάνελ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ