Επιχειρήσεις

Γαλλική κυβέρνηση: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε απολύσεις στην Renault

  • newsroom


Η Renault είναι σε συνομιλίες με την κυβέρνηση Μακρόν για την παροχή δανείου άνω των 5 δισ. και αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει το πλάνο αναδιάρθρωσης

Το γαλλικό Δημόσιο δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις των θέσεων εργασίας στην Renault και ως εξκ τούτου δεν απαιτεί από την αυτοκινητοβιομηχανία να διατηρήσει ανοιχτά όλα της τα εργοστάσια στη γαλλική επικράτεια, ανέφερε σε συνέντευξή του στο εθνικό δίκτυο BFM TV, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μπρουνό Λεμέρ.

Η Renault είναι σε συνομιλίες με την κυβέρνηση Μακρόν για την παροχή ενός κρατικού δανείου και αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει το πλάνο αναδιάρθρωσης.

Το κράτος που αυτή τη στιγμή κατέχει το 15% της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα αφήσει στην Renault την επιλογή των εργαλείων παραγωγής και ως εκ τούτου δεν ζητά να παραμείνουν ανοιχτά όλα της τα εργοστάσια, είπε ο Λεμέρ, προσθέτοντας πάντως ότι το εργοστάσιο στην πόλη Flins, κοντά στο Παρίσι, δεν πρέπει να κλείσει.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περικοπής θέσεων εργασίας. «Δεν θα ήταν υπεύθυνο να πούμε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις», είπε.

Η κυβέρνηση πιέζει και για άλλες λύσεις, όπως τη μετεγκατάσταση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στη Γαλλία, καθώς το κράτος θέλει από την Renault να θέσει φιλικούς προς το περιβάλλον στόχους.

Η Renault και η κυβέρνηση είναι ακόμα σε διαπραγματεύσεις για το δάνειο ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ με κρατική στήριξη και η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σύντομα.

Ο Λεμέρ ανέφερε ότι τη δεδομένη στιγμή η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιό της στην Renault.

Απόρρητο Απόρρητο