Ολοκληρώθηκε η προαναγγελθείσα απόσχιση της GE HealthCare από την GE, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη 4/1.

Η GE HealthCare θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται ως ανεξάρτητη εταιρεία στον Nasdaq με το σύμβολο “GEHC” με τη σημερινή έναρξη του Χρηματιστηρίου της Wall Street.

Η GE HealthCare θα χτυπήσει εξ αποστάσεως το καμπανάκι του Nasdaq από τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ουισκόνσιν (ΗΠΑ), όπου θα είναι παρούσα η ηγετική ομάδα και υπάλληλοι της εταιρείας, τόσο με φυσική όσο και με διαδικτυακή παρουσία.

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την GE HealthCare, καθώς καθίσταται ανεξάρτητη εταιρεία και εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο, προωθώντας τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στην Iατρική Aκριβείας», δήλωσε ο Peter Arduini, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE HealthCare.

«Βρισκόμαστε ενώπιον ενός πραγματικού μετασχηματισμού της αγοράς, καθώς η ψηφιακή καινοτομία αναδιαμορφώνει την εμπειρία των ασθενών και των παρόχων υγείας με αυξημένες ανάγκες για ακριβέστερη, διασυνδεδεμένη και αποτελεσματική φροντίδα. Όλοι οι συνάδελφοι της GE HealthCare ανά τον κόσμο είναι ενωμένοι στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου η υγειονομική περίθαλψη δεν θα έχει όρια, και προσβλέπουμε στην υλοποίηση των στόχων μας προς όφελος των παρόχων υγείας, των ασθενών και των μετόχων μας τα προσεχή χρόνια.»

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η GE HealthCare ξεκινά τη λειτουργία της έχοντας παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες και απασχολώντας περίπου 51.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, οι οποίοι εξυπηρετούν περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ασθενείς ετησίως.

Η εταιρεία επενδύει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) κάθε χρόνο και παράγει περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, με μία εγκατεστημένη βάση που περιλαμβάνει περισσότερα από 4 εκατομμύρια είδη εξοπλισμού στους τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς της – Απεικόνιση, Υπέρηχοι, Λύσεις για τη φροντίδα των ασθενών και Φαρμακευτικά Διαγνωστικά προϊόντα.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία αναμένει ότι οι αγορές στις οποίες απευθύνεται θα αυξηθούν σε 102 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, σε σχέση με τα 84 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Η εξέλιξη αυτή εξασφαλίζει σημαντικές ευκαιρίες για περεταίρω ανάπτυξη της εταιρείας και την υλοποίηση της στρατηγικής της στην Ιατρική Ακριβείας για την ασφαλή και αξιόπιστη ενοποίηση δεδομένων ασθενών από απεικονιστικές, εργαστηριακές, παθολογικές, γονιδιωματικές και άλλες πηγές.

Στη συνέχεια, η Ιατρική Ακριβείας συνδυάζει αυτά τα δεδομένα μέσω τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Edison και τις ψηφιακές εφαρμογές της εταιρείας. Η εν λόγω στρατηγική, Ιατρική Ακριβείας, παρέχει πληροφορίες που βοηθούν τους κλινικούς γιατρούς να διαγνώσουν ασθένειες και να καθορίσουν την καταλληλότερη θεραπεία – παρέχοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον ασθενή.

Η απόσχιση της GE HealthCare από τη GE επιτεύχθηκε με την κατ’ αναλογία διανομή τουλάχιστον του 80,1% των μετοχών της GE HealthCare στους μετόχους της GE. Η GE διατήρησε περίπου το 19,9% των κοινών μετοχών της GE HealthCare.

Τόσο ο Peter Arduini, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE HealthCare, όσο και ο Helmut Zodl, Οικονομικός Διευθυντής, θα συμμετάσχουν στο 41ο Ετήσιο Συνέδριο Υγείας “J.P. Morgan“, στις 10 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 21:15 ώρα Ελλάδας.

Σε αυτόν τον ιστότοπο μπορείτε να ακούσετε τις παρουσιάσεις και τις δηλώσεις τους. Η εταιρεία θα δημοσιεύσει επίσης τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου/του έτους στις 30 Ιανουαρίου 2023 και μπορείτε να παρακολουθήσετε την τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα στις 16:00 ώρα Ελλάδας μέσω αυτού του συνδέσμου.

Διαβάστε ακόμη:

Αγορές: Οι 5 βασικές προβλέψεις για το 2023 – Τι θα γίνει σε δολάριο, μετοχές και ομόλογα (πίνακες)

Bitcoin: Ποιος (πρώην) billionaire προέβλεψε ότι θα έφτανε τα 250.000 δολάρια – Τι λέει τώρα

Σεμίραμις και Αλίκη Παληού: Οι κόρες του Συμεών Παληού χαράζουν τη δική τους ρότα στη Ναυτιλία