Επιχειρήσεις

Geely: Διαψεύδει ότι μειώνει στο μισό το μερίδιό της στη Daimler

  • newsroom


Στη διάψευση των πληροφοριών ότι μειώνει κατά το ήμισυ μερίδιο 9,7% που κατέχει στη γερμανική Daimler, προχώρησε η κινεζική Geely

Στη διάψευση των πληροφοριών ότι μειώνει κατά το ήμισυ μερίδιο 9,7% που κατέχει στη γερμανική Daimler, προχώρησε η κινεζική Geely.

Νωρίτερα σήμερα, πληροφορίες του Bloomberg ανέφεραν ότι ο κινεζικός όμιλος Geely Group, του Κινέζου δισεκατομμυριούχου, Λι Σουφού, που είχε πριν από λιγότερο ένα χρόνο αιφινιδιάσει τους Γερμανούς και πυροδοτήσει αντιδράσεις, με την είσοδή της στην καρδιά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ετοιμάζεται να περιορίσει αισθητά την παρουσία της, μειώνοντας το ποσοστό της κατά 5,4%.

Σημειωτέον ότι η εξαγορά του εν λόγω μεριδίου έχει αποτελέσει τη μεγαλύτερη εξαγορά ξένου μεριδίου από κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, στην ιστορία.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, η εξαγορά του μεριδίου στην Daimler είχε προκαλέσει έντονες ανησυχίες στον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας και εκτιμάται ότι ήταν ένας από τους παράγοντες, που επίσπευσαν τα σχέδια Βερολίνου, αλλά και των Βρυξελλών για έγερση «τείχους» απέναντι σε ξένες επιχειρήσεις, που επιδιώκουν «επέλαση» σε ευαίσθητους για την οικονομία και την εθνική ασφάλεια τομείς. 

Απόρρητο Απόρρητο