Επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεταβιβάστηκε κι άλλο πακέτο 517.000 μετοχών

  • newsroom


Το πακέτο που κατείχε η Reggeborgh Invest άλλαξε χέρια στην τιμή των 11,2 ευρώ - ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Τι σηματοδοτεί η είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη

Πακέτο 517.000 μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που κατείχε η Reggeborgh Invest άλλαξε χέρια στην τιμή των 11,2 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υλοποιηθούν και άλλες συναλλαγές με στόχο την πλήρη αποεπένδυση των Ολλανδών από την εταιρεία.

Με βάση το σχεδιασμό ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος κ.  Γιώργος Περιστέρης θα αποκτήσει επιπλέον ποσοστό  17% της εισηγμένης ώστε να φτάσει το 32% – 33%.

Η κυρία Μαριάννα Λάτση έχει ήδη αγοράσει το 7,6%.

Το υπόλοιπο ποσοστό, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα μεταβιβαστεί σε έναν επενδυτή, αλλά σε διαφορετικούς αγοραστές και το σημερινό πακέτο εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.

Στο μεταξύ, όπως έγραφε νωρίτερα το newmoney,  η απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στον ενεργειακό βραχίονα του ομίλου, την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από τον εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καταδεικνύει το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την εταιρεία που επενδύει στην «πράσινη» ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει ένα μεγάλο κομμάτι του μετοχικού παζλ στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Οι πληροφορίες του newmoney αναφέρουν ότι η συμφωνία με τον κ. Μαρινάκη αφορά στην μεταβίβαση –μέσω ιδιωτικού placement- ενός ποσοστού της εισηγμένης που θα κινηθεί σε επίπεδα κάτω από 10%, με τον επικεφαλής του ομίλου κ. Γιώργο Περιστέρη και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να συνεχίζουν να κατέχουν αθροιστικά τον έλεγχο του 50% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Διαβάστε ακόμη:

Πρωτομαγιά 2021: Πότε μεταφέρεται ο εορτασμός της

Αποκάλυψη – βόμβα: Η Pfizer αύξησε κατά €7,5 την τιμή του εμβολίου της για την ΕΕ

Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός: Επιπλέον 3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας