Στη «σκηνή» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οδηγείται σε λίγες μέρες το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Συγκεκριμένα, ο εμβληματικός χώρος ψυχαγωγίας επί της λεωφόρου Συγγρού έχει προγραμματιστεί να βγει μέσω πολλαπλών ταυτόχρονων πλειστηριασμών για τα διάφορα τμήματά του, στις 23 Νοεμβρίου. Εκτός βέβαια εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή τους.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς ξεκινούν από τα επίπεδα των 9.000 ευρώ και φτάνουν τις 680.630 ευρώ, ενώ η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 3,62 εκατ. ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas, η οποία ενεργεί ως εκπρόσωπος της “Vega II NPL Finance Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.”, ενώ οφειλέτης ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Κουρομηνάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και στην παρούσα φάση το «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» λειτουργεί κανονικά με μουσικές παραστάσεις δημοφιλών Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και θεατρικό έργο στην παιδική σκηνή.

Τα στοιχεία του ακινήτου

Το ακίνητο όπου στεγάζεται το «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού 143. Σύμφωνα με τον τίτλο το οικόπεδο έχει έκταση 656,43 τ.μ. είναι ενταγμένο στο εγκεκριμένο σχέδιο του Δήμου Νέας Σμύρνης, ενώ οι δρόμοι που ορίζουν το οικοδομικό τετράγωνο του ακινήτου είναι η Λ. Συγγρού και οι οδοί, Εφέσου, Νικολάου Πλαστήρα και Αιγαίου.

Εντός του οικοπέδου έχει ανεγερθεί κτίριο το οποίο αποτελείται από υπόγεια, ισόγειο, με πατάρι και επτά ορόφους Σαν χρόνος κατασκευής θεωρείται το έτος 1993.

Με βάση την έκθεση εκτίμησης στον πλειστηριασμό θα βγουν οι κάτωθι οριζόντιες ιδιοκτησίες:

 • Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων του τρίτου υπογείου, επιφάνειας 415,220 τ.μ. αποτελούμενου από 15 θέσεις στάθμευσης
 • Μηχανοστάσιο αερισμού-κλιματισμού του δευτέρου υπογείου επιφάνειας 58,16 τμ,
 • Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων του δεύτερου υπογείου, επιφάνειας 365,410 τ.μ. αποτελούμενου από 9 θέσεις στάθμευσης
 • Κουζίνα του πρώτου υπογείου, επιφάνειας 56,22 τ.μ.
 • Χώρος υγιεινής του πρώτου υπογείου, επιφάνειας 38,76 τ.μ. που περιλαμβάνει w-c ανδρών και γυναικών
 • Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων του πρώτου υπογείου, επιφάνειας 323 τ.μ. αποτελούμενου από 6 θέσεις στάθμευσης

 • Το κέντρο διασκέδασης του ισογείου ορόφου, επιφάνειας 289,63 τ.μ. που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και κλίμακα ανόδου στο πατάρι- κέντρο διασκέδασης επιφανείας 82,74τμ με το οποίο έχει ενιαία λειτουργικότητα και χρήση.
 • Το κέντρο διασκέδασης του ισογείου ορόφου – παταριού επιφάνειας 82,74 τ.μ.
 • Το εστιατόριο-μπαρ του πρώτου ορόφου επιφάνειας 182,30 τ.μ.
 • Το εστιατόριο του έκτου ορόφου επιφάνειας 56,22 τ.μ.
 • Το εστιατόριο του έβδομου ορόφου, επιφάνειας 220,73 τ.μ.
 • Γυμναστήριο του πέμπτου ορόφου, επιφάνειας 218,63 τ.μ,
 • Την είσοδο γκαράζ του ισογείου επιφάνειας 30 τ.μ.
 • Το δικαίωμα υψούν στο δώμα του έβδομου ορόφου ήτοι του ογδόου ορόφου.
 • Η συνολική τιμή εκκίνησης για τις 14 παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες είναι 2.600.200 ευρώ.

Σε ξεχωριστή έκθεση εκτίμησης περιλαμβάνονται τρεις ακόμη και συγκεκριμένα:

 • Γυμναστήριο του δευτέρου ορόφου, επιφάνειας 242,82 τ.μ. που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, ιατρείο, τρείς αποθήκες και δύο WC 2
 • Γυμναστήριο του τρίτου ορόφου επιφάνειας 197,80 τ.μ. που αποτελείται από αναμονή-καθιστικό, δύο χώρους ιματιοθηκών, δύο χώρους ντούς, δύο χώρους σάουνας, δύο χώρους υδρομασάζ, δύο χώρους χαμαμ, δύο WC και διάδρομο επικοινωνίας.
 • Γυμναστήριο του τετάρτου ορόφου επιφάνειας 160,62 τ.μ. που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και ημιυπαίθριους χώρους. Σύμφωνα με τις διατεθείσες εκθέσεις εκτίμησης, η οριζόντια ιδιοκτησία έχει συνολική επιφάνεια 241,10 τ.μ. εκ των οποίων τα 15 τ.μ. είναι αυθαίρετη επέκταση και τα 65,48 τ.μ. αποτελούν κλειστό ημιυπαίθριο χώρο.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς για αυτές τις οριζόντιες ιδιοκτησίες έχουν οριστεί σε 364.000 ευρώ, 297.000 ευρώ και 362.000 ευρώ, αντίστοιχα, ήτοι συνολικά 1.023.000 ευρώ. Έτσι για το σύνολο των 17 ιδιοκτησιών που συναποτελούν το ακίνητο η τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 3.623.200 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι αρκετοί από τους παραπάνω χώρους έχουν διαφορετική χρήση από την περιγραφόμενη. Επίσης υπάρχουν εγγεγραμμένες δεκάδες προσημειώσεις και υποθήκες.

26 χρόνια παρουσίας

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο άνοιξε τις πύλες του το 1997 και έκτοτε μέχρι και σήμερα, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στις σκηνές του, καθιερώνοντας το ως μία από τις αρτιότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας, με διαρκές «παρών» στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της πόλης.

Όπως αναφερόταν σχετικά, στην ιστοσελίδα του «από το 1997 όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο κατόρθωσε να καθιερωθεί ως μία από τις αρτιότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Τα τελειότερα μηχανήματα σε ακουστική, φωτισμό και προβολή, εγκαταστάθηκαν στον χώρο, προκειμένου να μετατρέψουν το όποιο θέαμα σε… υπερθέαμα. Οι τεχνικές προδιαγραφές του θεάτρου αλλά και η συνέπεια λειτουργίας της επιχείρησης ήταν τα χαρακτηριστικά εκείνα που έκαναν τον χώρο ελκυστικό σε μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες».

Στα 20 χρόνια του διοργανώθηκε μια μεγάλη τριήμερη γιορτή με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 γνωστών καλλιτεχνών.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Γρατσώνης: Το λουκέτο στο εργοστάσιο και η αύξηση των πωλήσεων εκτίναξαν την κερδοφορία της BSH

Η δημοπρασία του Sotheby’s για το πορτρέτο της ερωμένης του Πικάσο – Πουλήθηκε $139,9 εκατ.

Μπάμπης Βωβός: Μετά τους γυάλινους πύργους, νέο σφυρί για οικόπεδο στο Μαρούσι (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ