Την πιστοληπτική ικανότητα της Frigoglass υποβάθμισε ο οίκος Moody’s, αναθεωρώντας σε «Ca» από «Caa2» προηγουμένως την αξιολόγηση της ελληνικής εισηγμένης (σταθερό το outlook). 

Η υποβάθμιση, σύμφωνα με το report του οίκου αξιολόγησης, αντανακλά την αυξημένη εκτίμηση περί πιθανής στάσης πληρωμών της εταιρείας, αλλά και πιθανής μη αποπληρωμής του κουπονιού ομολόγου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Frigoglass βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του εταιρικού χρέους, μια διαδικασία η οποία τελεί υπό πλήρη εξέλιξη. 

Συγκεκριμένα, η Συμφωνία Υποστήριξης (όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά) περιλαμβάνει τη δέσμευση για χορήγηση ενδιάμεσης προνομιακής χρηματοδότησης ύψους 30 εκατ. Ευρώ και πάγωμα των υποχρεώσεων καταβολής του επιτοκίου για το 2023 των Ομολογιών λήξεως 2025. 

Στόχος του σχεδίου είναι η γεφύρωση των βραχυπρόθεσμων αναγκών χρηματοδότησης και η σταθεροποίηση των δραστηριοτήτων. 

Η Frigoglass, παράλληλα, δεσμεύεται να διαπραγματευτεί μια ευρύτερη κεφαλαιακή αναδιάρθρωσης καλή τη πίστη και να συνάψει συμφωνία δέσμευσης (lock-up agreement) με την επιτροπή των κατόχων των Ομολόγων λήξεως 2025 και τον βασικό μέτοχό της». 

Διαβάστε επίσης

Προσοχή στους τοίχους… έχουν αυτιά, οι φρυκτωρίες και το Καστέλι, ο πικρός καφές των Μαρινόπουλων και οι μάντεις της ΔΕΗ 

Πλειστηριασμοί: Ένα ακίνητο-φιλέτο στην Πλάκα αναζητεί την «επόμενη μέρα» (pics)

HSBC: «Ποντάρει» σε Eurobank και Πειραιώς – Τι αλλάζει στις τιμές στόχους στις 4 ελληνικές τράπεζες (γραφήματα)