Επιχειρήσεις

H Renault προχωρά σε 15.000 απολύσεις – Πιθανά τα «λουκέτα» σε εργοστάσια

  • newsroom


Αντιμέτωπη με πτώση της ζήτησης λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, η Renault θέλει να βρει €2 δισ. την επόμενη τριετία, από την εξοικονόμηση δαπανών

Η Renault ανακοίνωσε ότι ξεκινά συνομιλίες με τις εργατικές ενώσεις για την αναδιάρθρωση πολλών γαλλικών εργοστασίων που δυνητικά θα οδηγήσει και σε κλείσιμο κάποιων εξ αυτών, ενώ επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει κατά 15.000 τις θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Αντιμέτωπη με πτώση της ζήτησης λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, η Renault θέλει να βρει 2 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία, από την εξοικονόμηση δαπανών, καθώς μειώνει την παραγωγή της και επικεντρώνεται σε ορισμένα βασικά μοντέλα αυτοκινήτων.

Όπως ανέφερε η προσωρινή CEO, Clotilde Delbos, μετά από μεγάλα ανοίγματα η εταιρεία επιστρέφει στις βάσεις της, αφού προηγουμένως επένδυσε και ξόδεψε υπερβολικά πολύ τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει την παγκόσμια παραγωγή σε 3,3 εκατ. οχήματα το 2024 από 4 εκατομμύρια αυτή τη στιγμή, εστιάζοντας σε μικρά βαν ή ηλεκτροκίνητα, ενώ «παγώνει» την επέκταση της κατασκευής οχημάτων σε χώρες όπως η Ρουμανία..

Απόρρητο Απόρρητο