Η Holcim, μητρική εταιρεία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, συμφώνησε σε εξαγορά της Fermacell, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της σε λύσεις δομικών υλικών υψηλής προστιθέμενης αξίας, με την προσθήκη των κορυφαίων εμπορικών σημάτων fermacell® και Aestuver.
Ειδικότερα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Holcim σύναψε συμφωνία για την εξαγορά της Fermacell από την James Hardie Industries. Η Fermacell είναι ευρωπαϊκή εταιρεία, πάροχος βιώσιμων λύσεων για τοίχους και δάπεδα με καθαρές πωλήσεις που προβλέπεται να φτάσουν περίπου τα 430 εκατ. ευρώ για το 2026.
Με έδρα το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, η δραστηριότητα της Fermacell απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζομένους και έχει παρουσία σε 13 από τις πιο ελκυστικές αγορές της Ευρώπης, μέσω έξι υπερσύγχρονων μονάδων παραγωγής. Η εξαγορά ενισχύει και διευρύνει την παρουσία της Holcim στην ευρωπαϊκή αγορά, προσθέτοντας λύσεις υψηλής αξίας για τοιχοποιίες, δάπεδα και συστήματα πυροπροστασίας.
Ο Miljan Gutovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim, δήλωσε: «Αυτή η στρατηγική εξαγορά αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στο όραμά μας να είμαστε ο κορυφαίος συνεργάτης για βιώσιμες κατασκευές, διευρύνοντας τις λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας της Holcim στον τομέα των κατασκευών, σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική μας NextGen Growth 2030. Τα fermacell® και Aestuver® θα συμπληρώσουν τα υφιστάμενα premium εμπορικά σήματα της Holcim, Ytong, Silka, Hebel και Multipor, διευρύνοντας τις ολοκληρωμένες λύσεις δόμησης και τις προσφορές αρθρωτών κατασκευών μας. «Προσβλέπω στην ένταξη των ταλαντούχων εργαζομένων της Fermacell στην οικογένεια της Holcim».
Η αξία συναλλαγής των 840 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύει ένα pro forma πολλαπλασιαστικό EBITDA 2027 ύψους 9,5x ή 7,6x μετά από συνέργειες run rate περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ που θα υλοποιηθούν το τρίτο έτος. Αναμένεται να είναι αυξητικό για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) το πρώτο έτος.
Η συναλλαγή είναι σύμφωνη με τη δέσμευση της Holcim για οικονομική πειθαρχία και κατανομή κεφαλαίων με έμφαση στην ανάπτυξη. Υπόκειται στις συνήθεις προϋποθέσεις και στις απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2027.
Διαβάστε ακόμη
Ελληνικές τράπεζες: Με «ελευθέρας» το μέρισμα – Το φθινοπωρινό στοίχημα με τον SSM (πίνακας)
Δωρεές χρημάτων-χαρτζιλίκι: Τα ίχνη που ψάχνει η ΑΑΔΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς
Παρά την κρίση στη Μέση Ανατολή, οι Ισραηλινοί «ψηφίζουν» Ελλάδα – Νέα άνοδος το 2026 (πίνακας)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.