Ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε χιλιάδες εταιρείες για 5η συνεχή χρονιά, ο Όμιλος Adecco κατέλαβε την 7η θέση στη λίστα με τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον παγκοσμίως, με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας Great Place to Work®.

Η δυνατή εταιρική κουλτούρα, η ενδυνάμωση των εργαζομένων και το ομαδικό πνεύμα είναι οι κύριοι παράγοντες που καθιστούν τον Όμιλο Adecco έναν από τους καλύτερους εργοδότες παγκοσμίως

Ο Όμιλος Adecco έλαβε την 7η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε χιλιάδες εταιρείες, σύμφωνα με την έρευνα Great Place to Work®, ενισχύοντας τη φήμη του ως ένας από τους καλύτερους εργοδότες στον κόσμο.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος Adecco βρίσκεται ανάμεσα στους 25 καλύτερους χώρους εργασίας στον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα Great Place to Work®, η οποία εξέτασε τη γνώμη δέκα εκατομμυρίων εργαζομένων σε περισσότερες από 10.000 εταιρείες σε 92 χώρες. Ο Όμιλος Adecco έλαβε την 7η θέση στην κατάταξη (η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2019).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Great Place to Work®, oι εργαζόμενοι του Ομίλου Adecco αισθάνονται πως εργάζονται για μια εταιρεία με ισχυρή κουλτούρα που ενισχύει το ομαδικό πνεύμα, την αίσθηση υπερηφάνειας και τη σημασία της διαρκούς ενδυνάμωσης των ανθρώπων της. Οι εργαζόμενοι τόνισαν την ύπαρξη ενός φιλόξενου και φιλικού εργασιακού περιβάλλοντος, όπου μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να έχουν ίση μεταχείριση. Είναι υπερήφανοι για τα επιτεύγματά τους και αισθάνονται πως έχουν την ελευθερία να λαμβάνουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν τη δουλειά τους, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να ορίζουν οι ίδιοι το πρόγραμμα εργασίας τους βάσει των προσωπικών τους προτιμήσεων.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση για τη θέση του Ομίλου στην παγκόσμια κατάταξη, ο CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze, δήλωσε: «Ως εταιρεία ηγέτης στον κόσμο της εργασίας, θέλουμε να αποτελούμε το παράδειγμα στο πώς δημιουργείται ένα θετικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί και εμπνέει τους ανθρώπους που εργάζονται μέσα σε αυτό. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύουμε, να κρατάμε και να ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυτή η πάγια δέσμευσή μας αντικατοπτρίζεται ακόμα μία φορά στην παγκόσμια κατάταξη Great Place to Work. Και μάλιστα, εν μέσω της αναταραχής και της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η πανδημία Covid-19 φέτος. Ο Όμιλος Adecco είναι πάνω απ’ όλα μία ανθρωποκεντρική εταιρεία, αποτελούμενη από μία ταλαντούχα ομάδα διαφορετικών ανθρώπων που εργάζονται για έναν κοινό σκοπό: να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον εργασίας για όλους».

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Cluster Head του Ομίλου Adecco σε Ελλάδα και Βουλγαρία, συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο Όμιλος Adecco αποτελεί παράδειγμα σε όλον τον κόσμο για το πώς πρέπει να διαμορφώνεται ένα παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον, το οποίο σέβεται και στηρίζει τους εργαζομένους του, δίνοντάς τους τρόπους να γίνονται όλο και καλύτεροι. Η αναγνώριση του Ομίλου και στην Ελλάδα, αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα αυτής της παγκόσμιας διάκρισης, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που έχει στον οργανισμό η ελληνική ομάδα».

Σύμφωνα με την ετήσια, ανεξάρτητη έρευνα του οργανισμού Great Place to Work, ο Όμιλος Adecco Ελλάδας έλαβε την 5η θέση στη λίστα «Best Workplaces Hellas 2020», στην κατηγορία «εταιρείες με 50-250 εργαζόμενους».

Εκτός από την Ελλάδα, δώδεκα ακόμα θυγατρικές του Ομίλου Adecco σε όλο τον κόσμο έλαβαν διάκριση στις αντίστοιχες τοπικές λίστες και συνέβαλαν στην παγκόσμια κατάταξη του Ομίλου. Αυτές οι χώρες είναι το Βέλγιο, η Γερμανία, η Δανία, η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, ο Καναδάς, η περιοχή της «Μεγάλης Κίνας» (Greater China), η Ολλανδία, η Πολωνία και η Σιγκαπούρη.

Σχετικά με τον Όμιλο Adecco

Ο όμιλος Adecco είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός στον τομέα της παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως. Καθημερινά εργαζόμαστε για να χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον εργασίας για όλους και δημιουργούμε περισσότερες από 3.5 εκατομμύρια ευκαιρίες καριέρας.

Εκπαιδεύουμε, αναπτύσσουμε και τοποθετούμε σε θέσεις εργασίας ταλαντούχους ανθρώπους σε 60 χώρες, βοηθώντας τους οργανισμούς να αγκαλιάσουν το μέλλον της εργασίας. Ως εταιρεία Fortune Global 500, δίνουμε το παράδειγμα και δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για την κοινωνία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις οικονομίες των χωρών όπου έχουμε παρουσία. Η κουλτούρα της εταιρείας μας που έχει στο επίκεντρο την κοινωνική ένταξη, το επιχειρηματικό πνεύμα και την ομαδικότητα δίνει καθημερινά κίνητρο στους 34.000 εργαζομένους μας. Είμαστε υπερήφανοι που σταθερά τα τελευταία χρόνια μας κατατάσσουν ανάμεσα στις εταιρείες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα παγκοσμίως στη λίστα ‘World’s Best Workplaces του Great Place to Work®.

Ο Όμιλος Adecco έχει έδρα στη Ζυρίχη. Η εταιρεία Adecco Group AG είναι εταιρεία με μητρώο στην Ελβετία (ISIN: CH0012138605) και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο SIX Swiss Exchange (ADEN). Ο Όμιλος παγκοσμίως αποτελείται από 9 κύρια brands: Adecco, Adia, Badenoch & Clark, General Assembly, LHH, Modis, Pontoon, Spring Professional και Vettery.

Ο Όμιλος Adecco στην Ελλάδα:

Στην Ελλάδα, ο Όμιλος Adecco ιδρύθηκε το 2000 και έχει ως σήμερα αναπτύξει δίκτυο υποκαταστημάτων στο λεκανοπέδιο Αττικής και τη Θεσσαλονίκη για να καλύπτει άμεσα τις ανάγκες των εταιρειών-πελατών τόσο στα δύο αυτά αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια. Ο Όμιλος Adecco Ελλάδος αποτελείται από 3 brands: Adecco, Atlas και LHH.