Επιχειρήσεις

Η General Motors αποχωρεί από Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ταϊλάνδη

  • newsroom


Σύμφωνα με την CEO της GM, Mary Barra, η αποχώρηση αποτελεί μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε το 2015 με στόχο να επικεντρωθεί η εταιρεία σε κερδοφόρες αγορές

Σε αναστολή των πωλήσεων, του σχεδιασμού και γενικά των δραστηριοτήτων της σε Αυστραλία και νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι προχωρά η General Motors, η οποία συνεχίζει το πολυετές σχέδιο παγκόσμιας αναδιάρθρωσης, προκειμένου να επικεντρωθεί σε κερδοφόρες αγορές όπως η Βόρεια Αμερική και η Κίνα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανακοίνωσε επίσης ότι θα τερματίσει τις δραστηριότητες του μπραντ Holden στην περιοχή μέχρι το 2021.

Παράλληλα, η εταιρεία αποχωρεί από την Ταϊλάνδη, ενώ αποσύρει και την Chevrolet μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους ενώ πουλά και ένα εργοστάσιο στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motors.

 

Η GM αναμένει χρεώσεις ύψους 1,1 δισ. δολ. κυρίως κατά το α’ τρίμηνο συνεπεία των ενεργειών αυτών, συμπεριλαμβανομένων 300 εκατ. δολ. σε ρευστό.

H πρόεδρος και CEO, Mary Barra, ανακοίνωσε πως οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης που πρωτοανακοινώθηκε το 2015, με στόχο να επικεντρωθεί η εταιρεία σε κερδοφόρες αγορές και να δώσει προτεραιότητα σε επενδύσεις, κυρίως σε πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα και αυτόνομη οδήγηση.

Η αποχώρηση της GM από τις παραπάνω αγορές αποτελεί τη συνέχεια της εξόδου της από αγορές με χαμηλές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια. Το 2017 είχε πουλήσει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της στη γαλλική PSA Group, ενώ αναδιάρθρωση και τις δραστηριότητές της στη Νότια Κορέα και τερμάτισε ή περιόρισε εκείνες σε Ρωσία, Αυστραλία, Ινδία και Ταϊλάνδη.

Απόρρητο Απόρρητο