Ήταν πριν από μία δεκαετία, το 2012, όταν προέκυψε η αρχική ιδέα για μια εταιρεία που θα μπορούσε με κάποιον τρόπο να διευκολύνει τον Ελληνα οδηγό στην καθημερινή του μετακίνηση στους δρόμους, ξεκινώντας από την Αθήνα κι εν συνεχεία επεκτεινόμενη και εκτός. Τώρα, σε μια περίοδο που η τιμή της βενζίνης αποτελεί σταθερά τους τελευταίους μήνες «πονοκέφαλο» για τον Ελληνα οδηγό, κι ενώ η αύξηση των ηλεκτροκίνητων είναι παραπάνω από αισθητή και στη χώρα μας, η εφαρμογή yiufi για το κινητό έρχεται και φέρνει σε επαφή τους οδηγούς με πρατήρια καυσίμων και σταθμούς φόρτισης, με σκοπό τη βέλτιστη οδηγική τους εμπειρία.

Εμπνευστές της ιδέας ο Γιάννης Καρυτιανός και η Κατερίνα Καρυτιανού, που δίνουν τώρα τη λύση ώστε οι οδηγοί – χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν και να επιλέξουν από το κινητό τους πού θα ανεφοδιάσουν το όχημά τους, αλλά και όχι μόνο.

«Όλα τα βενζινάδικα και οι σταθμοί φόρτισης συγκεντρώνονται σε μία εφαρμογή», δηλώνει ο κ. Καρυτιανός, συν-ιδρυτής και συντονιστής του νέου εγχειρήματος, μηχανολόγος μηχανικός με MSc στα Συστήματα Παραγωγής και Διοίκηση.

Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός πωλήσεων και στη συνέχεια πάνω από 10 χρόνια ως ιδιοκτήτης της δικής του επιχείρησης, έχοντας συμμετάσχει και σε άλλες start-up. Αρχιτέκτονας της ομάδας είναι η κ. Καρυτιανού, συν-ιδρυτρια της yiufi.

Ως κάτοχος πτυχίου αρχιτέκτονα μηχανικού και MSc σε Ανώτερες Περιβαλλοντικές και Ενεργειακές Σπουδές, είναι πάνω από 15 χρόνια στον κλάδο των κατασκευών και των μελετών, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται παράλληλα με το fashion technology -ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην μόδα – ιδρύοντας την Queen’s Protocol με υβριδικά αξεσουάρ μόδας – τεχνολογίας.

«Όλοι οι οδηγοί έχουν αναρωτηθεί κάποια στιγμή “πού θα βρω την πιο φθηνή βενζίνη” ή “πού θα βάλω καλό καύσιμο”, “τί θα κάνω όσο φορτίζω το EV μου”. Σπάνια όμως υπάρχει απάντηση που να βασίζεται σε δεδομένα, τουλάχιστον σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι βασίζεται στην εμπειρία. “Με το μάτι”, όπως λέει ο λαός. Ζούμε όμως στην εποχή των δεδομένων που έχουν μπει στην καθημερινότητα όλων -και των επιχειρήσεων- και βοηθούν στη λήψη παραγωγικών αποφάσεων.

Με αυτό το σκεπτικό σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε το 2022 τη νέα εφαρμογή που θα συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα στον χώρο του ανεφοδιασμού, για τα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια, δημιουργώντας το Yiufiapp, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην τσέπη κάθε οδηγού και συνεπιβάτη.

Είναι μια πολύ λειτουργική εφαρμογή που φέρνει στο χέρι κάθε χρήστη το «πηδάλιο» της σωστής επιλογής. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει την καλύτερη δυνατή επιλογή για το αυτοκίνητό του και τις μετακινήσεις του».

Κατεβάζοντας την εφαρμογή, ο οδηγός έχει στην οθόνη του κινητού του όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για τις τιμές των καυσίμων, την ποιότητα της βενζίνης και τις προσφορές των πρατηρίων που τον ενδιαφέρουν. Επιπλέον, «το Yiufi είναι ένα χρήσιμο, μοντέρνο και αποδοτικό εργαλείο στα χέρια των ιδιοκτητών και διαχειριστών πρατηρίων καυσίμων.

Φέρνει τους οδηγούς και τα πρατήρια στον ίδιο «χώρο», που δεν είναι άλλος από την οθόνη του κινητού τηλεφώνου που έχει ο καθένας μας και προωθεί τις προσφορές και τις παροχές του πρατηρίου σε μια μεγάλη δεξαμενή δυνητικών πελατών. Οι μηχανές αναζήτησης και οι κατάλογοι δεν αρκούν, διότι αν αρκούσαν δεν θα υπήρχαν τόσες πλατφόρμες για φαγητό, αγορές ηλεκτρονικών ειδών, επίπλων, βιβλίων.

Χρειάζεται λοιπόν κάτι πιο εξειδικευμένο, προσωποποιημένο, αλληλεπιδραστικό και αισθητικά αναβαθμισμένο και αυτό ακριβώς είναι το Yiufi. Έτσι, μπορεί ο καθένας να διαμορφώσει τη διαδρομή του και τον χρόνο του αντίστοιχα με τις ανάγκες του και τις παροχές του σταθμού, κάνοντας πιο εύκολη και σίγουρη την επιλογή.

Η εφαρμογή είναι διαμορφωμένη με τέτοιον τρόπο, ώστε να εξατομικεύει την πληροφορία που επιστρέφει στο χρήστη με βάση τις δικές του προτιμήσεις. Και αυτό είναι που την ξεχωρίζει, καθιστώντας την το πολύτιμο εργαλείο στον χώρο του ανεφοδιασμού οχημάτων».

Διαβάστε ακόμη

Το success story της κρουαζιέρας, τα ελληνικά λιμάνια και οι προβλέψεις για το 2023

Πελαγίδης: «Απαιτείται χρόνος για να φανούν τα αποτελέσματα της αύξησης των επιτοκίων»

Goldman Sachs: Βλέπει επιβράδυνση στις οικονομίες ΗΠΑ και Ευρωζώνης – Τι εκτιμά για πληθωρισμό, επιτόκια και Κίνα